Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
27,124 $

Miért ugrott meg az UFO-észlelések száma a koronavírus-járvány alatt?

TÉMÁK:
#USA
Fotó: Unsplash / Illusztráció
Külföld

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Noha 2020-ban valóban megnövekedett az UFO-észlelések száma, a kutatók szerint ennek oka nem feltétlenül a világjárványban keresendő.

Egy új tanulmány keretein belül kutatók az UFO-észlelések számának növekedését vizsgálták a koronavírus és a lezárások idején, majd megpróbálták megfejteni, hogy ezek a tényezők összefüggésben állnak-e egymással.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

A Journal of Scientific Exploration című folyóiratban megjelent tanulmány állítása szerint az észlelések jelentős mértékben megugrottak (különösen az Egyesült Államokban) az egészségügyi korlátozások illetve a karantén életbe lépésekor.

Számszerűsítve mindez úgy néz ki, hogy a 2020-as évben 2019-hez képest mintegy 600 bejelentéssel nőtt a különböző UFO-észlelések száma, ám pontos összefüggés nem volt kimutatható, így továbbra sem tisztázott, hogy a bejelentések száma összefüggésben van-e a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzettel.

Lehet rá magyarázat

Szakértők szerint a vizsgált időszakban Elon Musk Starlink műholdjait egyszerre indították el, így feltételezhető, hogy sokan összekeverték a földi objektumokat más, ismeretlen eredetűekkel.

Ezt a forgatókönyvet erősítheti az is, hogy miután eltávolították azokat a jelentéseket, amelyekről kiderült, hogy a Starlink műholdaknak tulajdoníthatók, az emelkedés meredeken zuhant, és a korábban megszokott tartományba került.