Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
19,040 $

Több száz alvállalkozóval is szerződést bont a Microsoft

Fotó: Unsplash/Matthew Manuel

Szabó Kata

2022. augusztus 12. - 12:03

Az amerikai technológiai vállalat több száz vállalkozójával szakítja meg az együttműködést, miközben befagyasztja az új alkalmazottak felvételét is.

Minderről a Business Insider hírportál számolt be megbízható forrásokra hivatkozva. A lap információi szerint a vállalat értesítette az alvállalkozók alkalmazottait, hogy a velük kötött szerződéseket idén pénteken felbontják.

Soron kívül Zelenszkij megerősítette: Ukrajna légvédelmi rakétákat kapott az Egyesült Államoktól

Bár a szerződésfelbontás nem közös megegyezéssel történik, az érintett cégek dolgozói nem kapnak végkielégítést, mivel ők, bár szoros kapcsolatban állnak a Microsofttal, formálisan nem ennek a vállalatnak az alkalmazottai.

A források szerint az együttműködés megszakításáról szóló döntés mindenkire vonatkozik, függetlenül attól, hogy milyen régóta tart, vagy mennyi ideig tartana még a szerződés.
Júliusban a Microsoft bejelentette, hogy megválnak néhány dolgozótól és lassítják az új alkalmazottak felvételének ütemét is.

Mindez nem kifejezetten meglepő, hiszen a vállalatnak 2022 második negyedévében hatalmas, 206 millió dolláros működési költséggel kellett szembenéznie az orosz piac elhagyásáról szóló döntés miatt. A Microsoft egyelőre nem kommentálta a Business Insider leépítéssel kapcsolatos információit.