Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Újabb játékstúdiók felvásárlásával zárkózna a Microsoft a Sony-ra

Fotó: Unsplash/Louis-Philippe Poitras

Szabó Kata

2022. szeptember 23. - 10:10

Phil Spencer szerint egyszerűen nem tehetik meg, hogy leálljanak, mert akkor behozhatatlan hátrányba kerülnének.

A 2022-es év egyik legnagyobb játékipari híre volt, amikor a Microsoft bejelentette, hogy közel 70 milliárd dollárért megvásárolta az Activision Blizzardot. A felvásárlás a Sony-nál is megkongatta a vészharangokat, mivel a japán vállalat attól tartott, hogy a felvásárlás után néhány népszerű játék, köztük a Call of Duty is kikerülhet a Playstation kínálatából.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A Microsoft azzal nyugtatja riválisait, hogy egyelőre minden marad a régiben, legalábbis ezen a fronton, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a vállalat még több játékstúdió felvásárlásán gondolkodik, hogy felvegye a versenyt a Sonyval és a kínai Tencenttel.

A CNBC-nek adott interjújában Phil Spencer, az Xbox játékokért felelős részlegének vezetője elmondta, hogy sem ő, sem a vállalat nem zárja ki a jövőbeni felvásárlások lehetőségét a játékszegmensben. Spencer rámutatott, hogy ez egy rendkívül versenyképes szegmens, így nem tehetik meg, hogy egyik napról a másikra leálljanak a bővítésre vonatkozó gondolatokkal.

Az interjúban az ügyvezető kiemelte, hogy jelen pillanatban a Tencent a világ legnagyobb vállalata a játékiparban, ám ennek ellenére sem állnak le a befektetésekkel, míg a Sony a videojáték-üzletágat uralja, így a Microsoftnak bőven van tennivalója.

A vállalt továbbra is növekedni szeretne az iparágban, és továbbra is befektet saját tulajdonú stúdióiba, valamint a jövőben más stúdiókkal és játékfejlesztőkkel való partnerségekbe is. A márka egyik nagy célkitűzése, hogy az Xbox egyre jobb pozícióba kerüljön a riválisok közti csatában.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.