Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A Microsoft megerősítette, nyáron érkezik az Xbox Showcase

TÉMÁK:
#Microsoft #nyár
Fotó: Xbox
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Microsoft megerősítette, hogy a 2023-as második komoly játékbemutatóját a nyár folyamán rendezi meg, mely mondhatni visszatérés a megszokott formátumhoz.

A Microsoft a legutóbbi Developer_Direct során megerősítette, hogy idén nyáron érkezik az Xbox Showcase: a techóriás idei első fejlesztői livestreamjén egy pár várva várt játékot, például a Minecraft Legends-et és a Forza Motorsportot mutatta be.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A január 25-i eseményen egyértelműen a közeljövőben piacra dobni tervezett, a legnagyobb érdeklődéssel övezett címekre összpontosítottak, az egyetlen kivétel pedig a Hi-Fi Rush volt, mivel ezt meglepetésként jelentették be a bemutató során.

A mostani eseménnyel ellentétben a nyári Xbox Showcase jóval nagyobb volumenű és fizikai esemény lesz, mely Los Angelesben kerül megrendezésre. Noha ennél több részletet egyelőre nem kívántak közölni, arra következtethetünk, hogy a helyszín és a nyári időpont is az E3 2023-as kiadásának része lehet.

Mire számíthatunk?

Érdemes megjegyezni, hogy a mostani bejelentés során a Microsoft több alkalommal is kihangsúlyozta a “visszatérést” az “éves showcase” formátumhoz, amit a techóriás hagyományosan az E3-on tartott, még akkor is, amikor a Sony és a Nintendo is kiesett a sorból.

Mivel a koronavírus-járvány miatt 2020-ban elmaradt az E3, aztán 2021-ben a szervezők megpróbálkoztak egy online rendezvénnyel, ami eléggé semmilyenre sikeredett, érthető, hogy inkább visszatérnek a hagyományos kiállítási formátumhoz és helyszínhez.

Noha konkrétumokat nem tudunk, találgatni egészen biztosan merünk a meglévő információk alapján: az Xbox Game Studios április 18-án indítja útjára a Minecraft Legends-et, amit a The Elder Scrolls Online: Necrom követ június 20-án. A Starfield, a Redfall és a Forza Motorsport rebootja pedig csak néhány a többi komolynak ígérkező játék közül, melyet a vállalat még 2023 vége előtt ki akar adni.