Hamarosan a Microsoft Edge figyelmeztetni fog, ha Google Chrome-ot akarunk telepíteni

Microsoft
not image

Kulcsár Péter

2021. december 8. - 00:47

A redmondi techóriás állítólag engedélyezheti azt az új funkciót a Windows operációs rendszerekre alapértelmezetten telepített Edge-ben, ami figyelmeztetést fog kiküldeni a júzereknek, ha másik böngészőt kívánnak feltenni a számítógépre.

2001-ben az Egyesült Államok kormánya trösztellenes pert indított a Microsoft ellen, azt állítva, hogy visszaélt monopolhelyzetével, amikor az Internet Explorer böngészőjét a Windows PC operációs rendszeréhez kötötte.

A pert végül rendezték, és a megállapodás hatásai 2007-ben lejártak, a Microsoft pedig azóta is óvatosan bánik azzal, hogy mennyire agresszívan erőlteti böngészőit a Windows rendszerben más alkalmazásokkal szemben – írta a Gamerant magazin.

Úgy tűnik, a Microsoft készen áll arra, hogy ismét felpörgesse a böngészőkkel folytatott háborút, és új erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy lebeszélje az embereket a Google Chrome letöltéséről.

A redmondiak állítólag olyan funkciót integráltak a Microsoft Edge-be, amelynek célja, hogy a webböngészőn keresztül eltántorítsa a felhasználókat a Google Chrome letöltéséről.

Ha a Microsoft Edge felhasználói a Google Chrome letöltési oldalára tévednek, akkor kéretlenül a Chrome-ot sértő és az Edge mellett ágáló figyelmeztető üzeneteket kapnak az operációs rendszeren keresztül. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Microsoft Edge nem akadályozza meg aktívan a felhasználót a Google Chrome letöltésében, viszont a felszólítás a júzereket különféle félrevezető gombokkal átirányíthatja más oldalakra, így korántsem lesz egyszerű lebonyolítani a műveletet.