Micheal Phelp is megszólalt a transznemű sportoló ügyében

Fotó: Unsplash/Brian Matangelo
not image

Takács Petra

2022. január 18. - 17:35

Lia Thomas, a Pennsylvaniai Egyetem női csapatának transznemű úszója három éve váltott nemet, azóta pedig a női úszók között sorra dönti a rekordokat, bár a csapata aggódik emiatt.

Mivel az NCAA szabályzata lehetővé teszi, hogy a transznemű sportolók nőként versenyezzenek, ha egy éven át tesztoszteronszuppressziónak vetették alá magukat, Lia Thomas követte a szabályokat, így immár nőként szerepel az úszóbajnokságokon.

Thomas a női versenytársakat is sorban legyőzte, így van rá esély, hogy nem csak országos bajnokságot nyerhet, hanem meg is döntheti az olimpiai bajnoknők, Missy Franklin és Katie Ledecky által felállított rekordokat – írta a New York Post.

Thomas csapattársai közül senki sem nyilatkozott hivatalosan az üggyel kapcsolatos véleményéről, bár néhányan névtelenül hangot adtak aggodalmaiknak, mivel úgy érzik Lia nem törődik a csapattársak közérzetével, véleményével, mintha tudomást sem venne róluk.

Kinyílt a Real Madridtól való távozás ajtaja Eden Hazard előtt?

Micheal Phelps úszóbajnok, aki olimpiai úszóként 13 egyéni aranyérmet nyert, továbbra is kiáll a véleménye mellett, úgy gondolja eljött az idő, hogy egyenlő feltételeket teremtsenek a versenyeken, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy minden versenyző jól érezhesse magát a bőrében.