18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Ártatlan civileket gyilkoltak és csonkítottak meg a mianmari junta csapatai á

Fotó: Pixabay/Reimund Bertrams
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 16. - 09:35

Öt civilt találtak holtan és megcsonkítva annak a helynek a közelében, ahol a junta csapatai a múlt héten összecsaptak a helyi ellenállókkal Magwe régió Gangaw településén.

Az áldozatokat lelőtték és megkínozták, míg a helyi lakosok szerint két holttestnek levágták a nemi szervét. A holttesteket Mwe Lel falu közelében találták meg, ahonnan három halottról számoltak be, a másik két áldozat Lel Shae faluból származott.

Két holttestet hétfőn, a másik hármat pedig kedden fedezték fel. Az áldozatokat tarkón lőtték, karjukat és lábukat pedig késsel vágták fel. Néhány holttestből eltávolították a szerveket is – mondta egy falubeli.

“Az áldozatok ártatlan civilek voltak. Lőtt sebeket találtunk a testükön. Megverték őket. Mwe Lel falu lakói közül kettőnek levágták a nemi szervét. A holttestek lábán és karján vágások voltak, a fejek és az arcok súlyosan eltorzultak. A holttesteket a helyszínen kellett elhamvasztanunk, mivel túlságosan megcsonkítottak voltak ahhoz, hogy megmozdíthassuk őket”

– mondta a helyi lakos.

A junta csapatai és az ellenállók szeptember 9-én összecsaptak a Gangawban lévő Myin Thar falu közelében, melynek során legalább 17 helyi lakos, többségük fiatal, életét vesztette a harcban. Az összecsapások másnap is folytatódtak, és mintegy 40 ház vált a földdel egyenlővé, amikor a katonai rezsim csapatai felgyújtották Hnan Kha falut. Néhány Mwe Lel-i falubelit még aznap őrizetbe vettek a junta erői.

Szeptember 12-én további összecsapásokra került sor, miután a junta katonái felgyújtották Htel Hlaw falut, hétfőn pedig a junta csapatai ismét visszatértek Hnan Kha faluba, és újabb 14 házat gyújtottak fel. Gangaw település legalább tíz falujának lakói elmenekültek otthonukból a junta rajtaütéseit követően – írja az Irrawady.