Miami Nagydíj: videón Verstappen hibája, ami a rajtelsőségébe került

Fotó: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Miami Nagydíjának harmadik szabadedzésén a floridai Miami Gardensben 2022. május 7-én. A futamot május 8-án rendezik. MTI/AP/Wilfredo Lee
not image

Takács Petra

2022. május 8. - 11:52

Könnyen lehet, hogy máskülönben most nem Charles Leclerc várná az élről a Miami Nagydíjat, hanem Max Verstappen a Red Bullal.

A Red Bull minden kétséget kizáróan képes olyan tempót menni, mint a Ferrari, sokszor még jobbat is az egyenesekben, de az olaszok technikája stabilabb, ami eldöntheti a bajnokságot a következő hónapokban.

Ne feledjük, Verstappen már a szezon legelején kétszer is nullázott önhibáján kívül, és mindkét alkalommal biztos dobogókat dobott el ezzel. Nem tudott mit tenni, mert megadta magát a technika, addig a Ferrari hozta a pontokat.

Legalábbis Leclerc részéről biztosan, aki két héttel ezelőtt nagyot hibázott, miközben Verstappen visszatért a gőzelem útjára. A Red Bull Miami Nagydíja sem megy simán, a regnáló bajnok nem sok kört tudott megtenni az időmérő edzés előtt.

Miami Nagydíj: látványos videón Charles Leclerc újabb rajtelsősége (videó)

Ennek ellenére ott van a harmadik helyen, de akár még a pole is meglehetett volna számára, de egy hiba mindent elrontott. Verstpapennek volt egy megingása, és miután elhagyta a pályát, már mindegy volt.

A cikk nem ért véget, folytatásához lapozz a következő oldalra.