Miami-épületomlás: újabb holttestek kerültek elő, nőtt az áldozatok száma

Fotó: Twitter/Daniella Levine Cava
not image

Hujber Dávid

2021. július 10. - 07:43

Miközben a romokat takarítják a szakemberek Miamiban, újabb áldozatokra bukkannak, akiket már nem lehetett megmenteni.

Csütörtökön jelentették be, hogy befejezték a keresési- és mentési műveleteket az áldozatok után, miután már minimális esély sem maradt arra, hogy bárkit is élve hozzanak fel a felszínre a roncsok alól.

Több mint két hét telt el a lakóház összeomlása óta, és számos áldozatot azonosítottak. Miami polgármestere ígéretet tett arra, hogy megpróbálnak mindenkit megtalálni és azonosítani az áldozatokat.

A New York Post beszámolója szerint a halálos áldozatok száma időközben 79-re emelkedett, és 61 embert még mindig keresnek. Tizenhat nappal a katasztrófa után gyakorlatilag minden halvány remény elfogyott arra, hogy bárki is életben maradt a hatalmas törmelékek alatt.

A helyreállítások munkálatok nagyon gyorsan haladnak, hogy a családok minél hamarabb megkezdhessék a gyászt, hiszen továbbra is több mint hatvan emberről tudni, akiknek a testét nem találják.

Legutóbb egy nap alatt 15 áldozatot emeltek ki, akik azonosítás alatt vannak, majd ezt követően értesítik a családtagokat. A helyszínen minden percben zajlanak a munkálatok, hogy a lehető leggyorsabban be tudják fejezni azokat.

Már legkevesebb hat olyan családról tudni, akik keresetet nyújtottak be a történtek miatt, de várhatóan ezt sokkal többen fogják megtenni. A háttérben nyomoznak a katasztrófa körülményeiről, és az állam tisztviselői pénzügyi segítséget ígértek az áldozatok családjainak.

Az összeomlás pontos oka egyelőre tisztázatlan, de korábban egy mérnök jelentős szerkezeti károkat jelzett, amiket egyes jelentések szerint a városi építésügyi tisztviselők 2019-ben figyelmen kívül hagytak.

Szintén a héten jelentették be, hogy Paraguay firts ladyjének egyik testvére, férje és egyik gyermeke is a romok között talált áldozatok között vannak. A csodával határos módon pénteken, két héttel az összeomlás után egy macskát élve mentettek ki a romok alól. A WSVN szerint az állat a kilencedik emeleten lakott, és túlélte a katasztrófát.