Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Mióta itt jártál:

Mi Hazánk: “a kormány közvetetten finanszírozza a háborút”

Budapest, 2022. november 2. Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselõje kérdést tesz fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. november 2-án. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Dúró Dóra javaslatban kezdeményezi, hogy a kormány vonja vissza a szomszédos állam működőképességének fenntartásához nyújtott támogatásról szóló döntését.

Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a parlament alelnöke, a párt elnökhelyettese kijelentette, a rezsiszámláik kifizetésére képtelen magyar családoknál, vállalkozásoknál sokkal jobb helyen lenne ez a mintegy 75 milliárd forintos összeg.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A Mi Hazánk politikusa azt is felvetette, ezzel a pénzzel “a kormány közvetetten finanszírozza a háborút”, márpedig pártja semmilyen módon nem tud elfogadni semmilyen, “Ukrajna háborús céljait szolgáló pénzügyi támogatást”.

Hozzátette: egy “rendkívül korrupt” ukrán rezsimet támogatna a juttatással a kormány, nem látni garanciát arra, hogy a forrást valóban humanitárius célra fordítják, ahogyan “arra sincsen semmilyen garancia, hogy nem a magyarellenes ukrán politikusoknál fog ez landolni”.

Dúró Dóra felidézte azt is: noha Magyarország jelentős támogatást ad a szomszédos országból menekülőknek, Ukrajnában “egy rendkívül felháborító gesztussal” eltávolították a munkácsi várból a turulszobrot.

MTI