A Mi Hazánk keményen nekiment a kormánynak, szerintük abszurd és szürreális a kormányzati struktúra

Toroczkai László, a Mi Hazánk vezérszónoka felszólal az alaptörvény tizedik módosítását célzó javaslat vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Takács Petra

2022. május 25. - 03:50

Toroczkai László egyenesen kijelentette, a világon Magyarországon kívül egyetlen államban, “a madárürülékéről híres Nauruban” tartozik a belügyminisztérium alá az egészségügy.

Abszurdnak és szürreálisnak nevezte a kormányzati struktúrát a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, parlamenti frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Toroczkai László úgy fogalmazott: egészen elképesztő és a valóságon túli, hogy egyetlenegy minisztérium elnevezésében sem szerepelnek olyan létfontosságú szavak, ügyek, mint a család-, az oktatás- vagy az egészségügy.

Hozzátette, a világon Magyarországon kívül egyetlen államban, “a madárürülékéről híres Nauruban” tartozik a belügyminisztérium alá az egészségügy, és ennek hatása meg is látszik a csendes-óceáni szigetország lakosságának állapotán; ez egykor a világ egyik legegészségesebbje volt, most pedig az emberek kétötöde cukorbetegséggel küzd.

Toroczkai László szerint “az abszurditáson is túlmegy”, hogy az új kabinetben az a Rogán Antal felügyeli a polgári titkosszolgálatokat, akinek “szerepét még tisztázni kellene a végrehajtó-maffia ügyében”, hiszen kabinetfőnöke neve felmerült az eljárás során.

A Mi Hazánk elnök-frakcióvezetője azt vélelmezte: azért szerette volna megkapni Rogán Antal ezt a feladatot, hogy a jövőben ne kerüljön idő előtt a hatóságokhoz vagy “az ellenérdekelt sajtóhoz” ilyen lehallgatási jegyzőkönyv.

(MTI)