Dollár
428,62 Ft
Euró
421,03 Ft
Font
477,52 Ft
Bitcoin
19,378 $

A Mi Hazánk szerint méltatlanul alacsonyak a hazai bérek, jelentős növelést sürgetnek

Fotó: Toroczkai László, a Mi Hazánk képviselője felszólal az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2022. augusztus 8-án. Az ülés, amelyet az ellenzék azért kezdeményezett, hogy az Országgyűlés még a hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt, a kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt, így csak a napirend előtti felszólalások hangozhattak el. Az ülésen a kormány képviselői sem vettek részt. MTI/Bruzák Noémi
not image

Takács Petra

2022. augusztus 17. - 12:31

Jelentős béremeléseket sürget a Mi Hazánk, akár 100%-os formában is a következő években.

A “méltatlanul alacsony” hazai bérek jelentős, a következő 5-10 évben akár 50-100 százalékos emelését sürgette szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyi kabinetjének elnöke.

Lantos János azt mondta: a növekvő élelmiszerárak, a brutális infláció és a megugró rezsi elértékteleníti az amúgy is alacsony hazai fizetéseket, emiatt mind többen kerülnek Magyarországon súlyos egzisztenciális válságba.

A politikus az elmúlt harminc év elhibázott gazdaságpolitikáját okolta a kialakult helyzetért, mondván, ez idő alatt mindkét nagy politikai tömb kiszolgálta a multinacionális tőkét, gyakorlatilag semmit nem téve az önálló magyar nemzetgazdaságért.

Lantos János kijelentette: a nemzetközi óriáscégek kivételezett helyzetének megszüntetésére, a hazai kis- és közepes vállalkozások támogatására és az állami alkalmazottak foglalkoztatási struktúrájának átalakítására van szükség. A “nagy, korrupt vízfejeket vissza kell szorítani, meg kell semmisíteni” – fogalmazott -, így rengeteg forrás szabadulna fel, és az államnak így lenne lehetősége a bérek emelésére.

(MTI)