Nem kegyelmeztek a berényi kolbásztolvajok, elfogyasztották a zsákmányt

Gyulai kolbászok sorakoznak az érlelõben a Gyulai Húskombinát Zrt. Béke sugárúti telepén 2012. március 21-én. Békés megye legnagyobb élelmiszer-feldolgozó üzeme nyolc ezer tonna készterméket állított elõ tavaly, 1.600 tonnával többet, mint 2010-ben, a tradicionális gyulai szárazkolbászból és füstölt hentesáruból három ezer tonna került a hazai és a külföldi piacokra, kenõmájasból 3.500 tonna döntõen belföldre, a felvágott és egyéb termékek mennyisége 1.500 tonna volt. MTI Fotó: Rosta Tibor
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 5. - 22:13

Néha vannak olyan bűnözők, akik nem valami nagy értékű vagyontárgy, hanem egy finom ebédre való ételt tulajdonítanak el jogtalanul.

Ez történt még tavaly októberben Mezőberényben is, amelynek esetében most vádat is emelet a Békési Járási Ügyészség, társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt – írja a BEOL.

A 33 éves büntetett előéletű férfi és 44 éves büntetlen előéletű társa ugyanis betörtek egy mezőberényi házba, hogy kolbászt és szalonnát lopjanak.

A tényállás szerint a fiatalabbik férfi még tavaly október 20-án mondta a társának, hogy tud egy mezőberényi ingatlant, amelyben nagyon sok füstölt kolbász és szalonna található.

A férfiak ezt követően elmentek a házhoz, behatoltak az ingatlan területére, a 44 éves férfi pedig az ablakon bemászva 80 kilogramm kolbászt és 20 kilogramm füstölt szalonnát adott ki társának.

A zsákmányon végül megosztoztak, amellyel 260 ezer forintos kárt okoztak a sértettnek, amelyből végül csak 3 ezer forint térült meg azzal, hogy a 44 éves férfitől 80 deka kolbászt foglaltak le.