Dollár
391,19 Ft
Euró
411,27 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
16,827 $

Mezcserére kötelezte a FIFA a belgákat

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
Fotó: A belga Youri Tielemans (b) és a walesi Neco Williams a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 4. csoportjában játszott Belgium - Wales mérkőzésen Brüsszelben 2022. szeptember 22-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A szivárványos karszalag után újabb területen is beavatkozik a FIFA a csapatok üzenettovábbítási módszereibe.

Mint ismert, korábban több csapat is szivárványszínű karszalaggal küldte volna ki a pályára csapatkapitányait, hogy az LMBTQ közösségek elfogadását népszerűsítsék, ám a szervezet nemet mondott erre.

Soron kívül Putyin elhúzódó háborúra számít, de nem rendel el újabb mozgósítást

A FIFA most újabb területen avatkozott be a társadalmi üzenetek továbbításának módjába, ugyanis a karszalag után a mezeknek is szigorú szabályoknak kell megfelelniük, ugyanis azokon sem tüntethetnek fel a csapatok olyan üzeneteket, amelyek mellőzik a szervezet jóváhagyását.

Mindez első körben a belgákat érinti kellemetlenül, akiknek el kell távolítaniuk a LOVE feliratot a második számú mezük gallérjáról. A belga labdarúgó-szövetség a döntést követően jelezte, hogy a három csoportmérkőzés során még biztosan a problémamentes hazai, vörös színű mezükben lépnek pályára, ám ígéretet tettek rá, hogy amennyiben továbbjutnak, a későbbiekben is gondoskodnak majd arról, hogy játékosaik az előírásoknak megfelelő szerelésben lépjenek pályára.

A belgák ugyanakkor elmondták, hogy szomorúak a döntés miatt, ám a FIFA nem hagyott számukra más választást, majd hozzátették, hogy minden más területen a további elképzeléseik szerint haladnak tovább.

Rövid időn belül ez már a második olyan döntés a FIFA részéről, amellyel korlátozza a csapatokat abban, hogy eljuttassák saját üzeneteiket a nézőkhöz. Harry Kane az Irán elleni mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy sajnálja, amiért a szervezet nem támogatja törekvéseiket, majd jelezte, hogy játékosként sajnos nem sok beleszólásuk van a dologba.