Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Mexikói Nagydíj: Alonso helyében bárkiben felment volna a pumpa

MTI/EPA/Luis Licona

Bense Róbert

2022. október 31. - 19:39

A spanyol idén számtalan pontot vesztett műszaki hiba miatt, de még így is évek óta a legjobb vb-eredményét érheti el.

A helyzet két okból is dühítő Fernando Alonso számára. Egyrészt az Alpine házi versenyében a spanyol még mindig kitartóan üldözi Esteban Ocont, másrészt a konstruktőri negyedik helyéért folytatott harcban is értékes pontokat hullajtottak.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Alonso motorhiba miatt állt ki a Mexikói Nagydíj végéhez közeledve, mindezt tette pontszerző helyről, így teljesen érthető módon volt feldúlt, miután kiszállt a lerobbant versenygépből.

Ocon jelenleg 11 ponttal előzi meg csapattársát a pontversenyben, a maradék két futamon így extra teljesítmény kellene Alonsótól, és persze némi szerencse, hogy a technika ördöge se szóljon közbe.

A McLaren Ricciardo 7. helyezésével hét pontra megközelítette az Alpine-t a konstruktőri táblázaton, a két csapat számára így még bőven maradtak izgalmak a szezon zárásához közeledve.

Alonso kiesésével továbbra is a 9. helyen áll a vb-pontversenyben, mögötte Bottas alaposan le van maradva, így ez nem is forog veszélyben. A kétszeres világbajnok utoljára nyolc évvel ezelőtt végzett a top10-en belül.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.