Clouds
21 Budapest
Dollár
375,13 Ft
Euró
399,84 Ft
Font
457,98 Ft
Bitcoin
28,484 $

Azzal vádolják egy mexikói állatkert vezetőjét, hogy törpekecskéket ölt le

Fotó: Unsplash/Peter Lloyd
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ügy ennél egy fokkal szövevényesebb, ugyanis a vezetőt azzal vádolják, hogy a kameruni törpekecskéket leölte, majd egy partira megfőzte.

A Guardian számolt be arról, hogy a hatóságok vizsgálódnak egy dél-mexikói állatkert korábbi igazgatója után, miután az leölte az állatkert négy törpekecskéjét, majd egy karácsonyi ünnepségen az egyik fogásként fel is szolgálta az állatokat.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

Fernando Ruiz Gutierrez, az állami környezetvédelmi hivatal vadvilágért felelős igazgatója kifejezetten az állatkert korábbi igazgatóját, José Rubén Navát tette felelőssé a történekért:

“Ezt a négy állatot (levágták és megfőzték) az állatkert területén, és az év végi partin ételként szolgálták fel. Ez veszélyeztette azoknak az embereknek az egészségét, akik megették őket, mivel ezek az állatok nem voltak alkalmasak emberi fogyasztásra.”

Rubén Navát január 12-én váltották le a Chilpancingo városában található helyi állatkert igazgatói posztjáról, miután az állatkertben elpusztult egy szarvas. A tisztviselők azonban kedden arról jelentettek, hogy egy vizsgálat során kiderült, hogy az állatkertből több állatot is eladtak, vagy épp megettek a volt igazgató konkrét utasítására.

A hivatal pedig megosztotta, hogy szarvasokat és Ankole-Watusi marhákat is eladtak magánszemélyeknek, sőt, állítólag még egy zebrát is elcseréltek pár, az állatkertben végzett javításokhoz szükséges szerszámért cserébe, noha a vizsgálat során végül nem bukkantak rá a szóban forgó szerszámokra az állatkert területén.