18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Már legalább 17 áldozat maradványait találták meg egy sorozatgyilkos házában

Fotó: Illusztráció/MTI/EPA/Francisco Guasco
not image

Nagy Noel

2021.június.13 - 13:55

Felásták a nyomozók egy feltételezett sorozatgyilkos otthonát Mexikó fővárosában, és legalább 3787 különböző csonttöredéket találtak, mely legalább 17 különböző áldozathoz tartozott.

Mexikóváros nyomozói már május 17 óta tartózkodnak a feltételezett sorozatgyilkos ingatlanának területén, azóta folyamatosak az ásatások – írja a WION News. A hatóságok elsősorban azokra a részekre fókuszálnak, ahol a férfi lakása volt.

A találatok hatására azonban terveik szerint ki fogják terjeszteni a kutatást a különböző lakásokra, amelyeket ugyanazon az ingatlanon szintén kibérelt a férfi, hátha megtalálják ott is korábbi áldozatok maradványait.

A szeméttel teli lakásban egyébként különböző személyes ingóságokat és személyigazolványokat is találtak, melyek olyan emberekhez tartoztak, akik évekkel ezelőtt eltűntek. Ez egyértelműen arra utal, hogy a sorozatgyilkos munkája hosszú időre vezethető vissza.

A csonttörmelékeket a lakás betonpadlója alatt találták meg, számuk és töredezettségük alapján pedig a nyomozók azt feltételezik, hogy a gyanúsított feldarabolhatta az áldozatait. Mint mondták, ennek azért lenne értelme, mert az „Andrés” néven ismert sorozatgyilkos korábban hentes volt.

A nyomozóhatóság szombati közleményében tudatta, hogy a csonttöredéket most laboratóriumi vizsgálatnak fogják alávetni, hogy beazonosítsák, azok egyáltalán mely testrészekhez tartoztak. Az előzetes eredmények szerint legalább 17 áldozatról van szó, de ez lehetséges, hogy még több.

A hatóságok még nem hozták nyilvánosságra a 72 éves gyanúsított férfi nevét, ugyanis a mexikói törvények értelmében védelmet élvez a gyanúsítottak identitása. Jelenleg a legutolsó áldozata miatt kell bíróság elé állnia, aki egy 34 éves rendőrfeleség volt, akit állítólag feldarabolt egy henteskéssel.

A férfi úgy bukott le, hogy a rendőr jól ismerte őt: bizonyos volt, hogy feleségét egy bevásárlókörútra kíséri, ám gyanússá vált, hogy nem tért vissza. A rendőrnek sikerült az utcai kamerákhoz hozzáférni, melyből kiderült, hogy felesége elment a férfi házába, de nem jött onnan ki.

Amikor a rendőr felelősségre kívánta vonni Andrést, már mindegy volt: a felesége feldarabolta holttestét találta csak meg. Ezen felül találtak még női ruhadarabokat, személyigazolványokat, audio- és videofelvételeket, amely arra utal, hogy fel is vehette áldozatait.

A videók formátuma alapján pedig az is elképzelhető, hogy a férfi már 2007-ben elkezdhette a gyilkosságokat, ugyanis az egyik ilyen felvétel egy olyan technikával készült, amit már 2007 óta nem használnak.