Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,126 $

Kilenc holttestet akasztottak fel egy felüljáróra a drogkartellek

Fotó: Flickr/Andy von der Wurm
Észak-Amerika
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

A mexikói Zacatecas állam az elmúlt idők során komoly harci tereppé változott a drogkartellek között, akik mind meg szeretnék szerezni ezt a területet.

Az AP hírügynökség beszámolója szerint pedig ez újabb súlyos bűncselekményben nyilvánult meg, ugyanis 10 holttestet találtak a helyi hatóságok egy felüljárónál, ebből 9 fel volt akasztva.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

Zacatecas állam közbiztonsági hivatala közleményben jelezte, hogy a holttesteket Mexikóvárostól 550 kilométerre, Ciudad Cuauhtemoc-ban találták meg.

Mind a tíz halálos áldozat férfi volt, akik közül a kilenc akasztott mellett a tízediket a járdán heverve találták meg a rendőrök.

A Sinaloa és a Jalisco Új Generáció kartellek már évek óta harcolnak az állam irányításáért, amely az egyik legfontosabb pontja lenne az USA-ba menő drogútvonalnak, amelyen keresztül a sokszor halálos túladagolást okozó fentanilt csempészik.

A drogkartellek részéről nem ritka, hogy ehhez hasonló nyilvános akasztásokkal próbálnak a riválisaikra és a helyi lakosokra is ráijeszteni.

Mexikóban az idei év során már több mint 25 ezer gyilkosság történt, amely bár brutális, 3.4 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi első kilenc hónap.