Hatan vesztették életüket egy újabb súlyos börtönlázadásban

Fotó: Illusztráció/MTI/EPA
not image

Nagy Noel

2021. június 23. - 14:15

Brutális összecsapás alakult ki két rivális banda között egy mexikói börtönben, melynek következtében legalább hatan elhunytak és kilencen megsebesültek.

Az eset még a keddi nap folyamán történt az Öböl-partjánál, egészen pontosan a Tabasco állam fővárosában, Villahermosában található egyik börtönben – írja az ABC News.

A rendőrség mindössze annyit árult el, hogy a rabok házi készítésű fegyvereket használtak, ami Mexikóban általában fémből vagy fémfűrészlapból megformált pengéket jelent.

A hatóságok elmondása szerint sikerült visszaszerezniük az irányítást a börtön felett, arról azonban nem szolgáltattak információt, hogy milyen állapotban vannak a sebesültek.

Tabasco államban egyébként meglehetősen jelentős a drogkartellek aktivitása, köztük a hírhedt Zetas kartellé, börtönbe került tagjaik pedig gyakran kerülnek ököl vagy fegyverharcba rivális bandákkal.

Latin-Amerikában egyáltalán nem nevezhető ritkának, hogy összecsapások történnek a különböző börtönökben, nemrégiben Hondurasban öten hunytak el egy hasonló bandaháborúban.

Az idei év egyik legsúlyosabb esete pedig kétség kívül Ecuadorban történt, ahol egyszerre három börtönben tört ki börtönlázadás, és legalább 50-en vesztették életüket azok során.