Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,93 Ft
Bitcoin
16,621 $

Hat embert akasztottak fel egy hídra Mexikóban

Fotó: Illusztráció/MTI/EPA/Mezapil városi hatóság
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 13. - 20:29

Hat holttestet találtak a rendőrök a mexikói Zacatecas állambeli 120-as autópályát átívelő egyik hídnál, az összes áldozatot fellógatták.

Mint az El Diario is arról beszámolt, helyi idő szerint reggel 6 óra magasságában fedezték fel a holttesteket a rendőrök. Közülük négyen még mindig lógtak a hídról, ketten pedig azóta leestek az aszfaltra.

A belügyminisztérium közleményben kijelentette, hogy minden áldozat férfi volt és egyikük életét sem lehetett már azon a ponton megmenteni. Az esetet nehezíti, hogy egy meglehetősen forgalmas autópálya szakaszon történt.

Helyszíni beszámolók szerint a hajnali órákban egy fekete teherautó jelent meg a hídnál és kilógatták az áldozatokat. Mindegyiket félmeztelenre vetkőztették és látszottak rajtuk kínzás jelei, valamint fenyegető üzeneteket is hagytak a helyszínen.

Már július elején történt egy hasonló eset Zacatecasban, akkor két férfit lógattak fel az egyik helyi hídra. Ezek mögött általában bűnszervezetek állnak, akik elsősorban fegyver- és kábítószer-kereskedelemből tartják fenn magukat, mint a legtöbb kartell Mexikóban.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.