Dollár
420,38 Ft
Euró
419,65 Ft
Font
481,92 Ft
Bitcoin
20,288 $

Már az Európai Parlament is arról beszél, hogy Ukrajna tagjelöltségét „azonnal” meg kell adni

Fotó: EPA/Gian Ehrenzeller
not image

Nagy Noel

2022. május 27. - 08:00

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke közölte, olyan gyorsan meg kell adni Ukrajnának a tagjelölti státuszt, amilyen gyorsan csak lehet.

Metsola az Euronews kérdésére közölte, az Európai Parlament nagyon szeretné, hogy Ukrajnából minél hamarabb tagjelölt lenne. Az EP-elnök a Davosi Gazdasági Fórumon járt, ahol sikerült megszólaltatni az ukrán tagsági kérdésről:

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Számunkra az ukrán harcolják a mi háborúnkat. Európában harcolnak egy háborút, egy autokratikus diktatúra ellen harcolnak, amely fenyegeti, megalázza és zsarolja az Európai Uniót, valamint az egész kontinenst” – fogalmazott Metsola.

„Ha nem tárjuk ki az ajtónkat olyan országok előtt, amelyek a legalapvetőbb elveinkért harcolnak, amiben mind egyetértünk és amelyekre mind büszkék vagyunk, akkor hogyan tudnánk mégis magyarázni?”

Andy Hunder, az Amerikai Kereskedelmi Kamara Ukrajnában található kirendeltségének elnöke szintén az Euronewsnak elmondta, hogy a vállalkozások már szépen-lassan megkezdték Ukrajna újjáépítését és a gazdaság újraindítását:

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

„Az üzenet, amit a vállalkozásoktól hallunk, hogy innentől nincs az orosz üzletnek jövője. A fókusz innentől Ukrajnán van és tényleg arról szól, amit a vállalkozások jelenleg tesznek: humanitárius segélyt adnak és újraindítják a vállalkozásokat Ukrajnában”

Hunder hozzátette, nagyon sok vállalkozás és üzlethelyiség szenvedett károkat a háború miatt, a tagjaik hét százaléka ráadásul arról számolt be, hogy megölték egy alkalmazottjukat. Éppen ezért itt az ideje, hogy masszív szerepet vállaljanak az újjáépítésben és egy új 21. századot nyissanak Európa és Közép-Európa számára.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.