Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Metrórobbantással fenyegetőztek Brüsszelben, riasztás van érvényben

Fotó / Illusztráció: Fegyveres rendõrök biztosítják a helyszínt a brüsszeli metró Schuman téri megállójánál, az Európai Unió épületeinél 2023. január 30-án, miután egy férfi késsel megsebesített egy kiszállni kívánó nõt. A gyanúsítottat õrizetbe vették. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

A fenyegetést nem tartják túl hitelesnek, ám a hatóságok ettől függetlenül nagyon komolyan veszik.

Az Európai Bizottság tegnap, kedden késő délután jelentette a rendőrségnek, hogy oroszul írt e-mailt kapott, amelyben a metró elleni, mára tervezett támadásra utalnak, írja a belga Le Soir.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

A lap szerint egy olyan fenyegetésről van szó, amelyet nem tartanak túl hitelesnek, ám a hatóságok nagyon komolyan veszik.

A brüsszeli ügyészség vizsgálatot indított, a válságközpont figyelemmel kíséri a helyzetet, a szövetségi rendőrség pedig az éjszaka folyamán ellenőrzéseket végzett a metróban, mindemellett pedig a járőrözést is fokozzák.

Két gyanús e-mail

Az Európai Bizottság biztonsági szolgálatának jelentése szerint egy férfi kétszer is kapcsolatba lépett a Bizottsággal e-mailben a közelmúltban.

Az első, február 16-án küldött e-mail semmi aggályosat nem tartalmazott, a második, március 3-án küldött üzenet azonban már gyanúsnak bizonyult és konkrét fenyegetéssel zárult, ami a március 8-ai brüsszeli metrórobbantásra vonatkozott.

“Nagyon komolyan vettük a dolgot, robbanóanyagok felderítésére alkalmas rendőrkutyákkal végeztünk ellenőrzéseket, amelyek negatívnak bizonyultak, de továbbra is nagyon óvatosak vagyunk. A rendőrségi szolgálatok készenlétben vannak, tájékoztatott a Bizottság.

A brüsszeli ügyészség nyomozást indított a bombariadó elkövetőjének vagy elkövetőinek azonosítására.