Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

Meteorológusok cáfolták a rémhírt, miszerint mérgező kén-dioxid felhő lepheti el hazánkat

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. október 19. - 22:15

Egy Facebook-bejegyzésben terjedő álhír szerint szerda hajnalban érheti el a La Palma-i vulkánkitörés következtében kialakult mérgező légáramlat Magyarországot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak cáfolnia kellett egy hivatalos Facebook-posztban azokat a híreszteléseket, amelyek nemrég kaptak szárnyra a közösségi média egyik legnépszerűbb platformján.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

“Az Európát a La Palma-i vulkánkitörés következtében hatalmas kiterjedésű és rendkívül magas koncentrációjú kén-dioxid felhő érte el. A felhő jelenleg Spanyol-, és Franciaország egy részét és a Benelux-államokat borítja. Most éri el Németországot és a modell szerint szerda hajnalban Magyarországot” – olvasható az álhírben.

A kamuposzt szerint semmilyen hatóság, illetve média sem figyelmeztette az embereket az egészségügyi határértéket várhatóan meghaladó légszennyezésre.

Az OMSZ szakemberei azt írták, egyértelműen rémhírről van szó, amelyből néhány információ kimaradt, például hogy a kéndioxid-érték az egész légoszlopból származik, azért ilyen szép szemléletes. A magasabb légrétegeben sokkal több a kén-dioxid, de minél alacsonyabbra megyünk annál kisebb lesz, a felszínen tehát gyakorlatilag semmit sem érzünk majd belőle – tették hozzá.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.