„Nem lep meg, hogy a Mészáros Csoporton keresztül támadják a kormányt”

Mészáros Lõrinc, a Visonta Projekt Kft. tulajdonosa (b) a cég búzafeldolgozó üzemének alapkõletételén Visontán 2017. április 24-én. Magyarország egyetlen búzakeményítõ gyára épül meg Visontán 93 millió eurós beruházásban, a 33 ezer négyzetméteren épülõ üzem 250 munkahelyet teremt, és további 500 beszállítónak ad munkát 2018 végére. MTI Fotó: Komka Péter
not image

Nagy Noel

2021.június.11 - 22:06

Mészáros Lőrinc, Magyarország legvagyonosabb vállalkozója az Indexnek adott interjújában reagált az őt ellenzéki oldalról érő kritikákra.

Mint a hírportál újságírója is felvetette, Mészáros Lőrinc immáron Magyarország leggazdagabb vállalkozójának tekinthető a mintegy 500 milliárd vagyonával, mely miatt sokszor támadják be főként ellenzéki oldalról, elsősorban „oligarchának” bélyegzik.

A vállalkozó első körben a vagyonának felidézésére reagált, melynek kapcsán elmondta, hogy aki egy kicsit járatos az üzleti életben, az tudja, hogy ezek vagyonbecslések, tehát nem egy adott üzletember készpénzállományáról van szó, hanem a cégek becsült értéke, amit sok tényező befolyásol.

Mészáros kijelentette, hogy a tulajdonában álló cégeknek a valódi értékét nem elsősorban pénzben méri, hanem értékteremtő képességben. Ennek kapcsán pedig elmondta, hogy Magyarországon a magánszférában az egyik legnagyobb foglalkoztatónak tekinthetők, 30 ezer embert alkalmaznak.

Az üzletember szerint ha ezekből a szempontokból vizsgálja valaki a Mészáros Csoporthoz tartozó cégeket, akkor jogosnak tartja, hogy az élmezőnyben szerepelnek. Hozzátette: e mögött teljesítmény áll.

Mészáros reagált az őt ért támadásokra is, melyek mögött szerinte az áll, hogy sokaknak nem tetszik az ő „jobboldali kiállása”, melyet elfogad és megért. Mint mondta:

„Mivel ma Magyarországon jobboldali kormány van, érthető számomra, hogy az ellenzék a Mészáros Csoporton és más, jobboldalhoz kötődő gazdasági szereplőkön keresztül támadja a kormányt”

Mészáros végül Orbán Viktor szavait idézte a listákra reflektálva, miszerint: „vannak, akik azért fizetnek, hogy felkerüljenek egy listára, és vannak, akik azért, hogy le”.