18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kegyetlen mészárlás történt egy nigeri faluban, 14 gyereket öltek meg a lázadók

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 17. - 18:53

Az áldozatok között kiskorúak is vannak, összesen 14 gyermeket öltek meg a lázadok a nigeri faluban.

Az Al Jazeera a cikkében arról ír, hogy motoros támadók szállták meg a falut, miközben 37 emberrel végeztek, köztük 14 gyerekkel a Tillaberi régióban, amit a belügyminisztérium erősített meg. Hétfőn csaptak le a lázadók a civilekre, akiknek gyakorlatilag esélyük sem lehetett.

A Tillaberi régióban található Darey Dey falut támadták meg, amikor az emberek a földeken dolgoztak. Erről egy helyi tisztviselő számolt be az AFP hírügynökségnek, nem sokkal a terrortámadás után.

Egyelőre nem világos, hogy kik követték el a mészárlást, de a térségben több olyan csoport is működik, ami az al-Kaidához és az ISIS-ehez köthető. Ezek mind fegyveres csoportok, különös kegyetlenséggel tartják félelemben az embereket, és látható módon a gyerekgyilkosságoktól sem riadnak vissza.

Niger a nyugat-afrikai Száhez-övezetben fekszik, ahol közel tíz éve küszködnek az ehhez hasonló erőszakos támadásoktól. A vérrontás még 2012-ben kezdődött Mali északi részén, majd az átterjedt az ország középső részére, mielőtt a szomszédos Nigerben és Burkina Fasóban is feltűntek volna a terroristák.

A hivatalos adatok szerint csak Tillaberiben és a szomszédos Tahoua régióban idén már több mint 420 civil vesztett életét, és több tízezer ember hagyta el az otthonát. A legtöbb alkalommal fegyvertelenekre támadnak, akiket kegyetlen módon végeznek ki.

Újabb Afganisztánban rekedt magyarok jelentkeztek a külügynél

A térségben bevett módszer, hogy motorral követik el ezeket a támadásokat, július végén két, míg augusztus első felében egy alkalommal támadtak hasonló módszerrel Ebben a három támadásban akkor összesen 48 ember vesztett életét a hatóságok jelentése szerint.

A mintegy 23 millió lakossal bíró Nigernek alig van kontrollja a városokon kívüli területeken, és ezt a lázadó csoportok, illetve az emberkereskedők ki is használják.