18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,073 $

Mészárlás az USA-ban: egy 6 hónapos csecsemőt is fejbe lőttek

Fotó: Illusztráció/Unsplash/Toxic Player
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Valószínűleg egy célzott támadásról van szó az egyik drogkartell részéről, akik egy 6 hónapos csecsemővel és tinédzser édesanyjával is végeztek.

A mészárlást valószínűleg egy drogkartell hajtotta végre hajnali fél négy körül három szomszédos lakóházban és azok környékén a Visalia melletti Goshen településen. A hatóságok közölték, két gyanúsítottat keresnek, és a gyilkosságok összefüggésben állhattak az egyik házban végrehajtott házkutatással még a múlt hétről.

A házkutatás során letartóztatás is történt, és fegyvereket, marihuánát, illetve metamfetamint foglaltak le. A helyi seriff a The Times kérdésére azt mondta, szerinte az ügy kifejezetten a kartellhez kapcsolódik,

„Ez nem egy átlagos, alacsony szintű bandatag volt.” A Los Angeles Times összesen hat halottról számolt be, köztük egy 6 hónapos csecsemővel, a tinédzser édesanyjával és egy idős nővel. A hatóságok egyelőre nem tették közzé az összes áldozat nevét vagy az életkorukat, de azt mondták, úgy tűnik, néhányan családtagok voltak.

A csecsemőt is fejbe lőtték a gyilkosok

A jelentés szerint többeket fejbe lőttek, köztük a csecsemőt is. A csecsemőt 17 éves édesanyja karjaiban találták meg a házak előtti árokban. Mindkettejük fején lőtt sebek voltak, ami arra utalhat, hogy gyakorlatilag kivégezték őket.

A harmadik női áldozat egy idős nő, akire az egyik házban találtak rá az ágyban feküdve. Az idős nő szintén fejlövést kapott, neki sem lehetett esélye arra, hogy túlélje a támadást, ami gyors és kegyetlen lehetett.

A rendőrség úgy sejti, a nővel álmában végezhettek, valószínűleg nem szenvedett. Három férfi is életét vesztette a támadásban, egyikük még élt, amikor kiérkeztek hozzá az egységek, és ugyan újraélesztették, majd kórházba szállították, ő is belehalt a sérüléseibe.

Profi gyilkosok végezhettek az áldozatokkal

Egyelőre az sem világos, hogy az elmúlt héten végrehajtott házkutatás során letartóztatott férfi egyike volt az áldozatoknak, ehhez DNS-vizsgálatra van szükség, mert az egyik áldozat arcán roncsolódások keletkeztek a fegyverek miatt.

Két nő pedig úgy élte túl a támadást, hogy egy lakókocsiban rejtőztek el, épp a birtokon tartózkodtak, amikor a biztonsági kamerákon keresztül látták a behatolókat közeledni. Úgy tűnt, hogy a tizenéves anya megpróbált elmenekülni, amikor megölték a gyermekével együtt.

A nyomozók nem közölték a gyanúsítottak nevét, és személyleírást sem adtak róluk, de azt mondták, hogy a gyilkosságok módja és gyorsasága tapasztalt gyilkosokra utal. „Ha kifejezetten mindenkit fejbe lőnek, akkor tudják, mit csinálnak… és kényelmesen érzik magukat abban, amit csinálnak.” – tette hozzá a seriff.