Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,212 $

34 évesen visszavonult az Arsenal és a Real Madrid sztárja, Mesut Özil

TÉMÁK:
#Labdarúgás
Fotó: 2018. december 22-én a londoni Emirates stadionban készített kép Mesut Özilről, az Arsenal játékosáról a Burnley elleni mérkőzésen. A korábbi világbajnok 34 éves, török származású német játékos 2023. március 22-én bejelentette visszavonulását. MTI/EPA/Will Oliver
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Mesut Özil úgy döntött, szögre akasztja a cipőjét, és nem folytatja tovább az aktív pályafutását futballistaként.

Sokak szerint Mesut Özil nagyobb karriert is befuthatott volna, de így sem panaszkodhat. Az egykori német válogatott 2009 és 2018 között több mint 90 mérkőzésen léphetett pályára hazája színeiben.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A támadó középpályás a Schalke-nél kezdte a pályafutását, majd a Werder Bremen sztárja lett. Ekkor hívta csak fel igazán magára a figyelmet, amikor is leszerződtette a Real Madrid, ahol volt pár meghatározó mérkőzése.

Néhány esztendő után elhagyta a spanyolokat, és Premier League-be tette át a székhelyét. Közel 10 éven át szolgálta az Arsenalt, és noha nem nyert bajnokságot a londoniakkal, ez volt karrierje legszebb időszaka.

2021 és 2022 között a Fenerbache-nak futballozott, míg legutóbb İstanbul Başakşehir-nek, bár ez egy igen rövid kitérő volt a részéről. Özil 254 alkalommal lépett pályára az Arsenallal, mialatt négy FA-kupát nyert, addig a Real Madriddal La Ligát és Copa del Rey-t is.

A Sky News is beszámolt a játékos visszavonulásáról, aki kiváltságosnak tartotta, hogy majdnem 17 éven át játszhatott profiként, és hihetetlenül hálás a lehetőségért. Az elmúlt hetekben és hónapokban a sérülése miatt is érezte, itt az ideje befejeznie.