Clouds
21 Budapest
Dollár
359,33 Ft
Euró
389,68 Ft
Font
443,60 Ft
Bitcoin
22,819 $

Messi távozásával végre mások is sztárok lehetnének a Barcelonánál

Sport
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Lionel Messi sok szempontból nagy érték a Barcelona számára, ugyanakkor az argentin jelenlétének vannak hátrányai is.

Lionel Messi sok szempontból nagy érték a Barcelona számára, ugyanakkor az argentin jelenlétének vannak hátrányai is.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Ezen a héten Lionel Messi ismét közelebb kerülhet ahhoz, hogy bejelentse, mi lesz a jövője a Barcelonánál. Édesapja, Jorge Messi szerdán érkezett meg a katalán városba, hogy személyesen egyeztessen az elnökkel. A találkozó 90 percen át tartott délután, és valószínűleg ezen a héten lesz még hasonlóra példa.

A felek nem értenek egyet a szerződés felbontásának részleteiről, de az jól látszik, hogy a Barcelona is elkezdte megérteni Messi szándékát, aki a korábbi hírek szerint menni akar, és állítólag már mindenben megegyezett a Manchester Citynél, ahol 5 évre írhat alá. A kontraktus értéke 700 millió euró. Újabban azonban már ennek az ellenkezőjéről beszélnek.

A La Liga ezzel egy hatalmas nevet veszíthet, míg a Premier League még nagyobb népszerűségre tehet szert. Anglia tárt karokkal várja a hatszoros aranylabdást, aki profi szinten soha nem futballozott más ligákban. Ezt most a valaha volt legerősebb bajnokságban teheti meg, ami még működhet is számára.

A spanyol liga érezhetően kevesebb lenne Messi nélkül, főleg azok után, hogy Cristiano Ronaldo már korábban távozott. A portugál egykori csapattársa, Luka Modric is játszott Messi ellen, aki szerint a katalánok nélkül is sikeresek lehetnek.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/abszurdnak-tuno-dolog-miatt-nem-lehet-garantalt-dzsudzsak-szamara-a-kezdo-az-mtk-nal/

Messi többségében maga volt az áldás a Barcelonának, de egyúttal a rá épülő csapat miatt egyesek nem teljesedhettek ki. Most ezeknek a játékosoknak lehetőségük adódhat arra, hogy sztárokká váljanak.

„Óriási veszteség lenne. Mint amikor Cristiano távozott, de nem gondolkozhatsz a múlton. Ez a futball és ennyi.” – tette egyértelmű Modrix az AFP kérdésére, amiről a neves és elismert goal.com is beszámolt a cikkében.

„Ha ez megtörténik, az hatalmas veszteséget jelent a bajnokság presztízsének, de előre kell haladnunk. Más játékosok pedig sztárokká válhatnak. Amikor Ronaldo távozott, ugyanez történt. A Real Madrid élete nélküle folytatódott, és ez a Barcelona, valamint a La Liga esetében is így lesz Messi nélkül.”

A horvát klasszis pár nap múlva lesz 35 éves, de a kor nem játszik olyan nagy szerepet nála, mint másoknál. Ugyanakkor ő is elismeri, hogy a Madrid jelenlegi csapata nem túl fiatal, ami jelenthet hátrányt is.

„Nem fiatal a csapatunk, de tapasztaltak vagyunk. Fiatal játékosaink is vannak, akik jobbak lesznek. Nem tudom, hogy vásárolhatunk-e még játékosokat, de ha ez így is marad, így is elég minőségi a keretünk.”

Ezt mondta Messi édesapja a Barcelona elnökének: itt már nincs miről beszélni…

„A La Ligában megmutattuk ezt, és tudjuk, hogy újra elérhetjük. A szünet után nagyon motiváltan tértünk vissza. Hiányzott a futball, a győztes meccsek. Nagyon keményen dolgoztunk, és azt hiszem, fizikailag mi voltunk a liga legjobb csapata, és emiatt is nyertünk. Ez volt a második ilyen címem, és többet akarok nyerni.”

Zidane csapata szeptember 20-án kezdi meg az új idényt idegenben a ReaL Sociedad ellen. Az El Clasicóra pedig október 25-én kerül sor a Camp Nou-ban, immáron Ronald Koeaman ellen.