Kis szerencsével ennél a klubnál köthetett volna ki Messi a PSG helyett

Fotó: Twitter/PSG
not image

Kornis Vivien

2021. október 14. - 08:14

Rengetegen versenybe akartak szállni Messiért a nyár végén, a PSG ajánlatát azonban senki nem tudta felülmúlni.

Fenekestül felfordult a futball világa, amikor a Barcelona hivatalosan is bejelentette, hogy Messi karrierje véget ér a katalán klubnál. A döntést megelőző hetekben szinte mindenki meg volt róla győződve, hogy a legendás labdarúgó meghosszabbítja a szerződését a Barcával, de ez pénzügyi okok miatt szinte lehetetlenné vált.

Nyilvánvaló, hogy a legnagyobb európai klubok azonnal felkapták a fejüket, amint meghallották a hírt a nyár végén, de tény, hogy sokak hamar el is engedték az ötletet vagy anyagi okokból, vagy azért, mert már letudták a nagyobb leigazolásokat a szezonra.

Bár azt már az első pillanatban tudni lehetett, hogy a Paris Saint-Germain igen busás ajánlatot tett, az sem titok, hogy többek között a Manchester City-nél, a Chelsea-nél, a Juventusnál és az Inter Milannál is szóba került az argentin csatár.

Az El Nacional beszámolója szerint most azt is megtudhattuk, hogy az Atletico Madrid is érdeklődését fejezte Messi iránt. Diego Pablo Simone, az Atlético vezetőedzője minderről az argentin Olé-nak beszélt.

Simone elárulta, hogy a Barca bejelentése után telefonon kereste meg Luis Suárezt, akitől megérdeklődte, Messi hogy érezte magát, és az Atletico Madrid játékosa lát-e bármi esélyt arra, hogy a legendás labdarúgó esetleg náluk kötne ki.

Így tehát Luis Suárez tolmácsolta az Atletico érdeklődését Messi felé, ami egyben azt is jelentette volna, hogy a válogatott játékos a LaLigában maradhatott volna, a legjobb barátjával kerülhetett volna egy csapatba, és Simone lett volna érte ott a kispadon, akit, mint ismeretes, igen nagyra tart. Ekkorra azonban a PSG-vel zajló tárgyalások már előrehaladott fázisba értek, így szinte esély sem maradt rá, hogy az Atletico esetleg versenybe tudjon érte szállni.