Dollár
392,68 Ft
Euró
411,01 Ft
Font
476,63 Ft
Bitcoin
17,077 $

Újra összecsaphat Messi és Neymar, hatalmas dél-amerikai tűzijáték várható

Fotó: Twitter/Selección Argentina
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Az Európa-bajnokság mellett lesz egy másik kontinensviadal is, amit érdemes lesz követni, többek között Neymar és Messi miatt is.

Vasárnap rajtol Dél-Amerika 47. kontinensviadala, a labdarúgó Copa America, amelyen az argentinok Lionel Messivel, míg a házigazda és címvédő brazilok Neymarral próbálnak a csúcsra érni.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Ahogy a pénteken rajtoló Európa-bajnokság, úgy Dél-Amerika kontinensviadala is különleges lesz a koronavírus-járvány miatt, ugyanis az is csak tíz napja derült ki, hogy hol rendezik a tornát. Eredetileg Kolumbia és Argentína lett volna a házigazda, csakhogy előbbi a feszült belpolitikai helyzet miatt május 20-án esett el a rendezésétől, míg utóbbi a pandémia miatt lépett vissza.

A két éve is házigazda Brazília aztán beugróként elvállalta a torna lebonyolítását, de a döntés még a Selecao játékosaiból is komoly ellenérzéseket váltott ki, végül a brazil válogatott a részvétel mellett döntött.

A korábbiakhoz képest szintén változást jelent, hogy a megszokott 23 helyett 28 játékost nevezhetnek a szövetségi kapitányok, illetve ezúttal a katari és az ausztrál válogatott távolmaradása miatt nem lesznek meghívott vendégcsapatok. Ez a lebonyolításra is kihatással van, mert így három négycsapatos csoport helyett két ötösben rendezik a torna első szakaszát, utána viszont már a negyeddöntőtől egyenes kieséses rendszerben zajlik az esemény.

A két nagy favorit a tizedik diadalára hajtó brazil és a 14-szeres győztes, de 28 éve trófea nélkül álló argentin együttes, mivel mindkettő számíthat legjobbjára, Neymarra, illetve Lionel Messire. A brazilok nagyszerű formának örvendenek, ugyanis hat forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezetik a kontinentális világbajnoki selejtezősorozatot, ugyanakkor az argentinok már háromszor döntetlent játszottak, így a torna felvezetéseként szolgáló legutóbbi két körben is.

Közel 100 millió euróért válthat klubot a Bundesliga egyik legjobbja

A 15 diadalával rekorder Uruguay szintén két döntetlennel hangolt a Copa Americára és csak negyedik helyről várja a vb-selejtezők folytatását, Luis Suarez szerint mégis arról álmodoznak, hogy aranyérmesként térhetnek majd haza.

Az idei Copa Americát négy brazil város – Rio de Janeiro, Brazíliaváros, Cuiaba és Goiania – öt stadionjában rendezik, a döntőre július 10-én kerül sor a legendás Maracana Stadionban.

A csoportbeosztás:
A csoport: Argentína, Bolívia, Uruguay, Chile, Paraguay
B csoport: Brazília, Kolumbia, Venezuela, Ecuador, Peru

Forrás: MTI