A Barcában alig cserélték Messit, a PSG-nél azonban máris megtörtént

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 20. - 17:49

Az Opta adatai szerint Lionel Messit 2010 óta 370 LaLiga-mérkőzésen mindössze 17 alkalommal cserélték le a Barcánál.

A PSG-nél az argentin sztár a Ligue 1-ben az első kezdőből, vasárnap este a Lyon ellen (2-1) esett ki. Ez egy olyan dolog, amit ritkán szoktunk látni: vasárnap este, a PSG-vel első Ligue 1-es kezdőként az OL ellen (2-1) Lionel Messi nem tudta befejezni a mérkőzést. Mauricio Pochettino ugyanis komoly döntést hozott, amikor úgy döntött, hogy a 76. percben lecseréli a 34 éves argentint Achraf Hakimire.

Barcelonában, ahol Messi felépítette karrierjét, a Camp Nou-ban ritkán láttunk olyat, hogy a legenda ne fejezett volna be egy meccset. Az Opta adatai szerint Messit 370 LaLiga-meccsen mindössze 17 alkalommal cserélték le meccs közben, ami az argentin sztár által lejátszott meccsek mindössze 5 százalékát teszi ki.

Messit utoljára idén január 9-én, a Granada elleni 4-0-s győzelem alkalmával cserélték le mérkőzés közben. A Barca játékosát két gólt követően Martin Braithwaite váltotta le Ronald Koeman döntésére. A holland akkor a négy nappal későbbi Spanyol Szuperkupára szerette volna megóvni játékosát írja az RMC Sport.

Ezt megelőzően pedig egészen 2018 januárjáig kell visszamenni, amikor Messi a Celta Vigo elleni Király-kupa-mérkőzésen hagyta el a pályát. A hatszoros Aranylabda-győztes addigra már megtette a magáét egy bravúros góllal. A TyC Sport argentin médium szerint Messit egész pályafutása során 522 La Liga-mérkőzésen összesen 54 alkalommal cserélték le.