Elsőre besült a Messi-Mbappé-Neymar trió a PSG-nél

Fotó: Twitter/ Paris Saint-Germain
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 16. - 17:09

A PSG álomtriója nem hozta a tőle elvárt szintet a Club Brugge elleni szerdai Bajnokok Ligája mérkőzésen, a PSG csak egy 1-1-es döntetlent tudott elérni.

A Paris Saint-Germain sztárjai nem remekeltek az európai porondon: a csoport leggyengébbnek tartott tagjával, a belga Club Brugge-zsel találkoztak, de csak döntetlent tudtak elérni. 

A Messi-Mbappé-Neymar triónak lehetősége lett volna bebizonyítani, hogy a körülöttük kialakult felhajtás nem túlzás, azonban a csapat kevés helyzetet tudott kialakítani a mérkőzés során, a dadogó játékkal szemben a belga védőknek nem volt nehéz dolguk.

Az azonban kiderült, hogy Messi és Neymar párosa még mindig jól működik, szinte zsigerből adódik nekik, hogyan játszanak össze. Míg az argentín szabadon mozgott, addig a brazil többnyire a bal oldalon maradt, ez azonban nem nem akadályozta meg őket abban, hogy segítsék egymást: Messi 13 passzt adott Neymarnak, míg Neymar 17-et Messinek. 

Ennek ellenére Mbappé szinte teljesen kimaradt a játékból. Messi mindössze két labdát osztott neki, az egyikből helyzetet is kialakíhatott volna, azonban a francia elvesztette a párharcot Simon Mignolet ellen – írja az RMC Sport

A játék visszafele sem működött, Mbappé mindössze egyszer passzolt Messinek és háromszor Neymarnak, mielőtt 51 percnyi játék után elhagyta volna a pályát sérülés miatt. 

A trió parádéjára még várni kell, a franciák edzője szerint idő kell nekik, amíg megtalálják az összhangot, azonban a párizsiknál nem csak ez okoz fejtörést, hanem a középpálya és a védelem megoldatlan problémái is.