Messi érkezése Neymar, vagy Mbappe eladásába kerülhetne a PSG-nél

not image

A T-800-as

2020. augusztus 26. - 20:24

Egyre valószínűtlenebb, hogy a PSG leigazolja Lionel Messit, kivéve, ha az argentin sokat enged a béréből, ami nem tűnik egy járható útnak egy ilyen világsztár esetében.

Egyre valószínűtlenebb, hogy a PSG leigazolja Lionel Messit, kivéve, ha az argentin sokat enged a béréből, ami nem tűnik egy járható útnak egy ilyen világsztár esetében.

Az már senki számára nem lehet kérdés, hogy Lionel Messi eldöntötte, távozni akar a Barcelonától. Ez csak a dolgok egyik része, hiszen már számos hasonlót láthattunk, amikor egy játékos nyilvánosan is menni akart, de végül maradt.

Messi azonban minden idők egyik legjobbja, és sokak szerint még mindig ő legjobb az aktív futballisták közül, valamint már 20 éve van Barcelonában. Ugyanakkor a szerződése 2021-ig érvényes, és a kilépési záradék 700 millió euróról szól.

MESSINÉL EZ A KLUB LEHET A FAVORIT, DE…

A második záradék pedig május végén lejárt, ami lehetővé tenné számára a távozást az új szezon előtt. Ezen mehet most a vita a háttérben, mivel Messiék azt állítják, hogy az opció érvényes, hiszen a koronavírus miatt tovább tartott a legutóbbi idény.

A PSG is azon csapatok között szerepel, akik esélyesek lehetnének, most viszont úgy tűnik, hogy a franciák kénytelenek lesznek meghátrálni, aminek nagyon egyszerű oka van. Noha ki tudnák fizetni Messi évi körülbelül 50 millió eurós fizetését, aminek a nagy része már a mezárakból is megtérülhetne, akadt egy kis bökkenő.

Erről a francia L’Equipe jelentett, amiről a goal.com is beszámolt, kiemelten foglalkozván a témával. A franciák szerint még, ha Messit ingyen is szerezhetnék meg, az argentin tényleges leigazolása a nagyon magas fizetése miatt lehetetlen.

A csillagászati bére nagyobb, mint Kylian Mbappe és Neymar esetében, ami együttesen azt jelentené, hogy a PSG egy potenciális büntetést és eltiltást kockáztatna az UEFA FFP szabályzata miatt, mely a pénzügyi fair play-ről szól.

A PSG nem tehetne mást, minthogy megválik a francia, vagy a brazil ékszerétől, amit valószínűleg még egy 33 éves Messi kedvéért sem tennének meg. Mbappe pedig még mindig nagyon fiatal, és Neymarnak is több éve lehet a futballban, mint az egykori csapattársának.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/harom-vadpontban-is-bunosnek-talaltak-a-manchester-united-sztarjat/