Dollár
429,44 Ft
Euró
414,98 Ft
Font
462,32 Ft
Bitcoin
19,404 $

Messi csak nézheti, róluk maradt/maradhat le a Barcelona: kemény a lista

not image

A T-800-as

2020. szeptember 19. - 08:19

Elnézve a Barcelona jelenlegi helyzetét, Lionel Messi lelkileg még távolabb kerülhet a csapatától, mely egyszerűen nem tud igazolni, pénzszűkében vannak.

Elnézve a Barcelona jelenlegi helyzetét, Lionel Messi lelkileg még távolabb kerülhet a csapatától, mely egyszerűen nem tud igazolni, pénzszűkében vannak.

Soron kívül Már négy helyen szivárog a sérült Északi Áramlat 

A Barcelona heteken át főként arra koncentrált, hogy rendezze Lionel Messi ügyét, és még legalább a következő nyárig a klubnál tartsa őt, amikor lejár az aktuális szerződése. Ez meg is történt, bár azt jelenleg nehéz elképzelni, hogy az argentin aranylabdás hosszabbítani fog.

Ez pedig azt jelentené, hogy a 700 millió eurót érő kivásárlási árral aláírt Messi ingyen távozhat. Ha ezen a nyáron eladták volna, körülbelül 120 millió eurót, és több játékost is kaphattak volna érte, de a vezetőség jobbnak látta, ha még egy évig együtt maradnak, valamint megkockáztatják, hogy ingyen válnak meg a legendától.

Messinek egy jobb keretre lenne szüksége, hogy egyáltalán az esély megmaradjon a hosszabb távú maradására, vagy arra, hogy az új edző, Ronald Koeman varázsoljon valamint, és a jelenlegi játékosokból hozza ki a maximumot, bár Suarez és Vidal is erősen költözés előtt áll.

Mindketten Olaszországban köthetnek ki, és a támadó esetében különösen érzékeny lehet ez, ha nem sikerülne pótolniuk. Az Atletico Madrid is meccsben van érte, de a Juventus állhat közelebb ahhoz, hogy kifizesse a kért vételárat.

Messi legjobb barátjáról van szó, és senkit nem lepne meg, ha nem helyeselné Suarez eladását, de az elnökség döntött, mennie kell, mert sokba is kerül, és a csapatnak jelenleg nincs sok szabad tőkéje az igazolásokra. Koeman is azt mondta, az új érkezőkhöz eladniuk kell.

Sőt, a spanyol Sport azt írja, hogy Dembelé is mehet, miután a Liverpol érdeklődik a játékos kölcsönvételéről. A 23 éves csatár egy plusz opciót jelenthetne Jürgen Klopp számára a támadásokban.

Az elmúlt órákban a Liverpool fel is vette a kapcsolatot a Barcelonával, hogy a kölcsönről érdeklődjön. A franciában kellő opciót látnak abban, hogy kiegészítse a legjobbakat a támadóvonalban Mané, Salah és Firmino mellett. Klopp pedig nagyra tartja őt, akinek megvan a tehetsége és a gyorsasága a Premier League-hoz.

A Barcelona közben egyre több igazolásról maradhat le. Az elnökség Thiago Alcantara visszahozásán is dolgozott, de a klasszis középpályás a Liverpoolt választotta, akit már be is mutatott a klub, még pénteken.

A helyzet az, hogy több játékos és sztár is Barcelonába költözne, köztük állítólag Salahával és Manéval, de a spanyoloknak nincs elegendő pénzük. Salah pedig minimum 120-130 millió euróba kerülne, bár jelenleg a 25-30 milliós igazolás is sokba kerülne nekik.

További két olyan játékos is van, akikről lemaradhat a klub a pénzügyi helyzete miatt. Az egyik ilyen érzékeny pont lehet Messi esetleges támadótársa, Memphis Depay. A holland nagyon szeretné az igazolást, de ahogyan a Lyon elnöke is fogalmazott, a Barcelona helyzete miatt még csak ajánlatot sem kaptak.

A Lyon azonban el akarja adni a legjobbját, mert Depay szándékosan nem hosszabbított, és kevesebb mint 10 hónap múlva ingyen mehet. Ezt pedig nem akarják megengedni maguknak a franciák. Mindössze 25-30 millió euróról van szó, ami egy kvalitással bíró játékos esetében alacsony összegnek mondható.

Ezt használhatja ki az AC Milan, akik meg akarják szerezni a hollandot. Az olaszok egy cserszereződéssel érhetik ezt el . A Sky Italia jelentése szerint a Lyon Lucas Paquetát szeretné cserébe, aki csak 23 esztendős és már a brazil válogatottban is bemutatkozhatott. 2019 óta a Milan középpályása.

Ezzel nincs vége a sornak, mert egy remek 19 éves tehetségről is lemaradhatnak. A goal.com azt írja, hogy a jelentések szerint a személyi feltételekben már meg is állapodtak egymással a Bayerm Münchennel.

Sergino Dest az Ajax egyik nagy reménysége, de a balhátvéd távozás előtt állhat. Erik ten Hag, a holland csapat edzője szeretné megtartani az amerikai válogattat, de ez nem lesz egyszerű. A Sky Germany számolt be arról, hogy a holland születésű játékos megállapodott a Bayern Münchennel, és az üzlet megkötését csak a két klub megállapodásának hiánya akadályozhatja meg.

Az Ajax edzője azt mondta, nem lepte meg az, hogy ilyen nagy klubok akarnak lecsapni a játékosukra, bár elmondása szerint a keretben mindenkiért nagy az érdeklődés. Arról azonban nem tud, hogy a 19 éves középpályás elutasította volna a hosszabbítás lehetőségét.

A holland szerint nagy kiesés lenne Dest távozása, így nem támogatja a dolgot, de ha mégis megtörténik, keresnek egy helyettest. Ten Hag nagyon jól tudja, hogy milyen erőt képvisel a német klub, ahol 2013 és 2015 között az utánpótlás csapatot edzettel.

Hatalmas név térhet vissza a Bayern Münchenhez

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.