Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Még mindig súlyos milliókkal tartozik Messinek a Barca

Valószínűleg senki számára sem kérdéses, mekkora űrt hagyott maga után Messi, amikor Barcelonából a francia fővárosba költözött és csapatot váltott. A futball történetének egyik legsúlyosabb átigazolása körül azonban még mindig nem rendeződtek a dolgok.

Lionel Messi | Forrás: FC Barcelona / Twitter
Sport

Kornis Vivien

Szerkesztő

Messi a klub és általában véve labdarúgás legjobban fizetett játékosa volt, miután Josep Maria Bartomeu-val, a Barcelona egykori elnökével 2017-ben négy évre és 555 millió euróra hosszabbította meg szerződését. 

Soha nem volt még ekkora bajban a Barcelona Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

A koronavírus-járvány beköszöntével azonban a Barca kénytelen volt csökkenteni játékosai és személyzete bérét, így természetesen a klub ikonikus labdarúgójának fizetését is. Valójában azonban nem csökkentésről, hanem fizetési halasztásról volt szó, a PSG játékosa pedig most az elmaradt millióit követeli a Barcelonától. 

Az El Nacional beszámolója szerint egészen pontosan 52 millió euróról van szó. A klub és a legendás labdarúgó abban egyezett meg, hogy a Barcelona két részletben fizeti ki az összeget: egy részletet 2021-ben teljesít, míg a másikat 2022-ben. 

2021-ből azonban alig több mint két hónap maradt hátra, de az összegnek nyoma sincs, az argentin válogatott sportoló azonban nem hajlandó lemondani az őt megillető milliókról. Mint ismert, Messi nem volt boldog, amikor elengedte a Barcelonát, hiszen az volt a terve, hogy a katalán csapatból vonul nyugdíjba.

És bár állítólag főként gazdasági okai voltak a szakításnak, egyesek szerint más lehetett a dologban. Így gondolja Javier Tebas, a LaLiga elnöke is, aki szerint a következő szezonban kiderül, hogy a Barcának valóban a számok miatt kellett megválnia legjobb játékosától.