Már több mint 10 ezer kismama kapta meg az oltását a Semmelweis Egyetem munkatársaitól

Fotó: Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján június 15-én. MTI/Mónus Márton
not image

Hujber Dávid

2021. június 15. - 10:30

Semmelweis Egyetem munkatársai is jelentős szerepet vállalnak a védekezésben, az immunizálási folyamatban, többek között a kismamákat illetően is.

Dr. Merkely Béla a kezdetektől egészen közelről figyeli az eseményeket, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyzet még stabilabbá váljon.. A neves és méltán elismert szakértő szintén nagyon fontos tagja az immunizálásnak a Semmelweis Egyetemmel.

A hivatalos Facebook oldalán jelentette be, hogy a Semmelweis Egyetem munkatársai már a 300 ezredik oltáson is túl vannak. „Elérkeztünk a Semmelweis Egyetem munkatársai által beadott 300 ezredik COVID-19 fertőzés ellen beadott vakcinához.” – írja a posztjában Merkely.

Ezzel az egyetem lett az egyik legnagyobb hazai oltóközpont, ahol jelenleg is zajlanak az oltások. Szintén fontos információ, hogy az egyetem eddig több mint 10 ezer kismamát oltott be, de ezzel együtt a 16-18 és a 12-15 év közöttiek oltásában is komoly szerepet vállalnak.

Itt vannak a friss járványadatok: 10 új elhunyt és 57 új fertőzött, 44-en vannak lélegeztetőgépen

„Köszönöm kollégáimnak a december óta kitartó munkájukat, amely során több mint 10 ezer kismama kapta meg a vakcinát, de komoly szerepet vállalunk a 16-18 és a 12- 15 év közöttiek oltásában is.”