A mi hőseink: a mentők vittek el állásinterjúra egy vak férfit

Fotó: Flickr/Meanest Indian
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 15. - 12:39

Minden egyes nap hálásak lehetünk mentőseinknek áldozatos munkájukért, de ez a történet garantáltan mindenkit meg fog érinteni.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán osztotta meg ezt a gyönyörű történetet a magyar mentősökről, akiknek mindig helyén van a szívük. Történt ugyanis, hogy egy beteghez sietve vette észre az egyik mentőegység gépkocsivezetője azt a 45 év körüli vak férfit, aki a járda szélén álldogált az egyik forgalmas úton.

A mentők ezután hamar helyszínre értek és ellátták betegüket, majd mikor ugyanazon úton haladtak visszafele, a férfi változatlanul ott várakozott, fehér botját kezében tartva. A mentősök látták a férfi arcán levő kétségbeesést, így megálltak és érdeklődtek, segíthetnek-e valamiben.

Kiderült, a férfi Borsod megyéből érkezett a fővárosba, ahol a telefonján levő applikáció segítségével tájékozódva sietett volna állásinterjúra. Ugyan korábban indult, a készülék lemerült, az arra sétálók pedig nem tudták útbaigazítani. Miután a cím útba esett a mentőállomás felé, a mentősök egyeztettek a mentésirányítással és végül mentővel vitték állásinterjúra a látásképtelen férfit, akinek még a telefonját is sikerült kicsit tölteni útközben.

Azt írják, bár pár percet késett az interjúról a férfi, egy ilyen kalandos út után csak jól sikerülhetett az az interjú!