Hallgatni kell a mentőkre: egy asszony nem hitt a mentőtiszt figyelmeztetéseinek

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 4. - 10:29

Az Országos Mentőszolgálat egy újabb nagyon tanulságos történetet osztott meg, mely szerencsére nem tragédiával ért véget.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán mesélte el a történetet, ami sokak számára tanulságos lehet: Nappalos szolgálatának utolsó eseteként járt egyik rutinos, budai mentőtiszt bajtársunk annál az 50 körüli asszonynál, akit semmivel nem tudtak rávenni a szükséges további vizsgálatokra.

A nő az aggasztó panaszok ellenére sem akart kórházba menni: Az életmentők még a férjet és a jelen levő szomszédot is megkérték, hogy próbálják rábeszélni az asszonyt, de hiába. A beteg nem hitt a mentőtiszt figyelmeztetéseinek és még az aggasztó panaszok ellenére sem akart kórházba menni.

Közel fél órán át próbálták jobb belátásra bírni, de hiába: A mentőegység közel fél órán keresztül “imádkozott a betegnek”, aki mégis úgy döntött, saját felelősségére otthon marad. A mentőtiszt, másnap reggel első esetként találkozott újra a beteggel, aki már sokkal rosszabb állapotban volt.

Megérkeztek az új járványügyi adatok: 8-an vannak lélegeztetőgépen, 3-an elhunytak

Ekkor már csaknem egy órán át zajlott a helyszíni ellátás: A helyszíni, emelt szintű ellátás ezúttal csaknem egy órán keresztül zajlott, majd bajtársaink stabil állapotban szállíthatták kórházba a makacs asszonyt, aki belátta, “Hallgatni kell a mentőkre!” Mielőbbi felépülést kívánunk! A mentésben résztvevőknek gratulálunk!