Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Mentőbúvárok keresik a túlélőket az olaszországi földcsuszamlás után

A pusztítás nyomai a dél-olaszországi Ischia szigetén fekvõ Casamicciolában történt földcsuszamlás helyszínén 2022. november 26-án. A heves esõzések okozta természeti katasztrófa következtében legkevesebb 13 ember eltûnt. MTI/EPA/ANSA
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután a heves esőzések nyomán földcsuszamlás történt az olaszországi Ischia szigetén, 11 ember tűnt el, akiket jelenleg is nagy erőkkel keresnek a mentőbúvárok.

A mentőalakulatok vasárnap is folytatták a túlélők utáni keresést a dél-olaszországi Ischia üdülőszigeten, miután az előző napon a heves esőzések miatt földcsuszamlás történt, melynek következtében 11 ember eltűnt.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: 5261-re emelkedett a halálos áldozatok száma

A CNA értesülései szerint mentőbúvárok átkutatták a Casamicciola Terme kikötője előtti vizeket, ahol szombaton egy földcsuszamlás következtében egy ember életét vesztette, több épületben pedig komoly károk keletkeztek.

A hatalmas erejű, sárból, törmelékből és kövekből álló halom több autót is a tengerbe lökött, a légi felvételeken pedig látni több épületet is, melyeket porig rombolt a földcsuszamlás, s törmelékek pedig teljesen beborították a várost. Az egyik lakos úgy írta le a katasztrófát, mint a “víz és sár keverékének vízesése”.

Claudio Palomba nápolyi prefektus vasárnap arról számolt be, hogy a halálos áldozatok száma továbbra is egy fő, azonban jelenleg is 11 embert tartanak nyilván eltűntként, hozzátéve, hogy az időjárási viszonyok egyre csak javulnak, így azt remélik, hogy ezáltal a keresés is könnyebb és gyorsabb lesz.

A helyi hatóságok közlése szerint az eltűntek között lehet két család, köztük néhány gyermek is; Giorgia Meloni pedig vasárnap kabinetülést hívott össze s egy rendeletet is kiadott, melynek célja, hogy a katasztrófa után a lehető leggyorsabban segítséget nyújtsanak az érintetteknek.