Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Fotó: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelõs államtitkára beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésû országjáró sorozat fórumán Dabason, a Sári Zarándok és Kulturális Központban 2022. november 10-én. MTI/Illyés Tibor
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A külügyi államtitkár szerint a DK elnökének megártott az év vége, látva, hogyan értekezett a napokban Gyurcsány a miniszterelnökről. 

Gyurcsány Ferenc magas szintre kapcsolt a kommunikációban, lassan már sportot űz abból, hogy melyik nap tud erősebbet mondani Orbán Viktorról a közösségi oldalán. 

Menczer Tamásnak is feltűnt a dolog, akinek észrevételei is vannak a DK elnökének viselkedéséről, többek között az, hogy „Gyurcsány úrnak megártott az év vége”.  

Mint írja, „azt, hogy Orbán Viktor mit gondol a magyarokról én a nyilvános megszólalásaiból ismerem, illetve van némi tapasztalatom, hiszen az Operatív Törzsben közelről láttam munka közben viszonylag hosszú ideig”. 

Menczer Tamás szerint ezeket gondolja Orbán Viktor a magyar nemzetről  

  • 1. A magyar rendkívül tehetséges nemzet, ezt a tudományos, kulturális és sporteredményeink is bizonyítják.
  • 2. A magyar büszke nemzet, és fentiek alapján okkal az.
  • 3. A magyar nemzet többet adott a világnak, mint amennyit kapott tőle.
  • 4. A magyar ember szavatartó.
  • 5. A magyar a bajban összefog.
  • 6. A magyar képes, még nehéz időkben is képes az eredményeinek megvédésére.
  • 7. Sőt, a bajok idején is képes új eredmények elérésére.
  • 8. A magyar képes a bajban is meglátni a lehetőséget, így képes a válságból erősebben kijönni, mint ahogy belement.
  • 9. Ha a tehetségünket, a képességeinket jól használjuk, és a Jóisten úgy akarja, akkor a versenyben – amelynek sok fajtája lehet – képesek vagyunk legyőzni a vetélytársainkat.
  • 10. Aki a magyarokkal együttműködik, az jól jár.

Az államtitkár hozzátette, hogy „ha ezek alapján Orbán Viktor náci, akkor én is az vagyok. De persze nem erről van szó”. 

„Orbán Viktor és ön között nem az a különbség, hogy ez egyik náci, a másik meg nem az. Még csak nem is az a legfontosabb különbség önök között, hogy az egyik kommunista, a másik meg nem az. Pedig ez igaz, hiszen ön méltóztatik kommunistának lenni” – jegyezte meg. 

Hozzátette viszont, hogy ha Gyurcsány „szétnéz az otthonában, vagy rátekint politikai és üzleti pályájára, ez nem is kérdéses”. Menczer akár azt is gondolhatná, hogy „a kommunistasága miatti bűntudat az oka annak, hogy a miniszterelnököt is stigmatizálni akarja”. De nem feltételezi, hogy a DK elnökének ilyen bűntudata lenne.     

„Gyurcsány úr, a legfontosabb különbség Orbán Viktor és ön között az, ahogy a magyarokról, a magyar nemzetről gondolkodnak. Orbán Viktor a fent leírtak szerint. Önben pedig semmi sincs meg, ami Orbán Viktorban megvan. Ez az oka annak, hogy őt folyamatosan megválasztják, önt meg folyamatosan elzavarják a magyar emberek”

– fejtette ki Menczer. 

Hozzátette, hogy „ez az oka annak, hogy Orbán Viktor az országot vezeti, ön meg Jakab Pétert. De szeretnék méltányos lenni önnel, utóbbi sem lehet könnyű”.   

A külügyi államtitkár jó egészséget kívánt a baloldal vezetőjének. 

Gyurcsány nem tudja, hogy fasisztának vagy nácinak kellene-e e neveznie Orbán Viktort 

Az államtitkár válasza arra a bejegyzésre utalt, amelyet szombaton tett közzé Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán. Ebben így ír: „Kormánypárti trombitás fiúk fel vannak zúdulva, hogy vezérüket a napokban nácinak neveztem. Inkább fasisztának kellett volna?” 

„A kormánypárt ellenfeleit itthon és külföldön napi rendszerességgel kommunistának nevezi. Függetlenül mindezt az ellenfél személyének életkorától, eszméitől, cselekedeteitől, függetlenül az általa képviselt párttól. Szóval innen nézve erkölcsi alapját a vezér táskahordozóinak felháborodásának nem látok” – tette hozzá Gyurcsány. 

Ezután felsorolta, hogy szerinte mi az, ami igaz a jelenlegi helyzetben, és így fejezte be a mondandóját: „A baj nem az, hogy erről beszélünk, hanem az, hogy Orbán tényleg náci. Gondolom harsogó támogatóinak egy része is. Esetleg fasiszta?”