Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,983 $

Menczer Tamás reméli, hogy szabad még „demonstrálni” a hazája mellett

Fotó: MTI/Illyés Tibor
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. november 24. - 15:09

A külügyi államtitkár nem ment el szó nélkül amellett, hogy a német válogatott mit csinál a katari világbajnokságon – és nem a csapat eredményeire gondolt. 

A német válogatott kikapott az első mérkőzésén a katari világbajnokságon, a japánok 2-1-re meg tudták verni őket, miután a németek inkább azzal voltak elfoglalva, hogy büntetés jár annak a csapatnak, amely LMBTQ-propagandát népszerűsít. 

Soron kívül Friss számok: 840 pedagógus sztrájkolt az elmúlt két napban

Külön kérték ugyanis a válogatottak kapitányait, hogy ne húzzanak szivárványszínű karszalagot, és tartsák be Katar törvényeit, mire a németek a meccs előtti csapatképen jelezték, hogy úgy érzik magukat, mintha elhallgattatnák őket. 

Fotó: A német kezdõcsapat fényképezkedik, mielõtt megkezdõdik a Németország-Japán mérkõzés a katari labdarúgó-világbajnokság elsõ fordulójában, a E csoportban az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 23-án. MTI/EPA/Ronald Wittek

Menczer Tamás külügyi államtitkár reagált az ügyre, felvetve azt a kérdést, hogy vajon mi lenne akkor, ha mondjuk az egyik válogatott – kiváltképp a magyar – azt hangoztatná, hogy neki a nemzete a legfontosabb. 

„Ha én olyan megtisztelő, fantasztikus és persze szinte elképzelhetetlen helyzetben lennék, hogy csapatkapitányként vezethetném a nemzeti válogatottat, akkor én soha nem húznék fel sem szivárványos, sem hupikék, sem semmilyen hasonló karszalagot

Én csak nemzeti színű karszalagot viselnék. Ugyanis a nemzeti csapat kapitányaként én csak és kizárólag a hazám mellett »demonstrálnék«”

– jelentette ki. 

„Így érzem, így gondolom. Remélem, szabad még nekem így érezni, gondolni. Tényleg, szabad még?” – tette fel a jogos kérdést. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.