Menczer Tamás szerint a magyar ember csak ezekben az esetekben térdel

Budapest, 2022. június 11. Egy nézõ a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország - Németország mérkõzés elõtt a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. MTI/Illyés Tibor
not image

Takács Petra

2022. június 11. - 20:31

A politikusnál továbbra is a térdelés a téma, holott Thomas Müller már korábban kijelentette, hogy nem terveznek ilyesfajta gesztust a Magyarország elleni mérkőzés előtt.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára közösségi oldalán fejtette ki véleményét, amiben szerepel a Jóisten, a szivárványos karszalag, és az is kiderül, hogy mi történne abban az esetben, ha Menczer Tamás egy nemzeti válogatott csapatkapitánya lenne:

A térdelésről! Nem tudom, hogy az angolok után a németek végül fognak-e térdelni a Puskásban, de én az alábbiakat gondolom. 1. Magyar ember csak a Jóisten előtt térdel és akkor, amikor megkéri a szeretett nő kezét.”

2. Lehet, hogy egyes országoknak lelkiismeret-furdalásuk van bizonyos történelmi események miatt, de nekünk ilyen lelkiismeret-furdalásunk nincs, Magyarországnak nem voltak gyarmatai.”

„3. Nem lehetséges, hogy a térdelés pusztán egy balliberális politikai akció?”

„4. A térdelés tökéletes példája a nyugati szimbólum-politizálásnak. Ugyanis attól, hogy dúsgazdag futballisták 1 percre letérdelnek, a világban lévő vélt vagy valós problémák nem változnak meg. Magyarország ezzel szemben a Hungary Helps programon keresztül valódi segítséget nyújt a rászorulóknak, például az üldözött keresztényeknek.”

„5. Ha én egy nemzeti válogatott csapatkapitánya lennék, soha nem lépnék pályára szivárványos karszalagban. Ez nem valaki ellen szól, ez annak szól, hogy nem szivárványországot, hanem a hazámat és a nemzetemet képviselem. Ezért – ha színes karszalagot választhatnék – kizárólag nemzeti színű karszalagban lépnék pályára. Mindenkinek tiszteletben tartom az identitását, de az én identitásom a piros, a fehér és a zöld. Ennek jegyében hajrá, magyarok!”