Menczer Tamás: Az egyik legnagyobb orvosi szaklap állt ki a kínai vakcina mellett

A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinái Teleki György háziorvos rendelõjében, a Vas megyei Táplánszentkereszten 2021. április 1-jén. MTI/Filep István
not image

Takács Petra

2021.április.20 - 10:02

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn a közösségi oldalán közölte, hogy az egyik legtekintélyesebb orvosi szaklap, a The Lancet is kiállt a kínai vakcina mellett.

Menczer Tamás a bejegyzésben megosztott videóban azt mondta: a cikk szerint a kínai Sinopharm-vakcina hatásos a vírus dél-afrikai mutációja ellen is. Jó hírnek nevezte, hogy a szaklap nem kérdőjelezi meg az oltóanyag hatásosságát, hanem azt állítja, hogy az egyik legveszélyesebb mutáns ellen is hatásos.

Úgy fogalmazott: azért is kell beszélni erről, mert a múlt héten néhány nap alatt az “oltásellenes baloldal” 70 cikkben támadta a kínai vakcinát, “és mind hazugság volt”. Hozzátette: szintén hazugságokkal támadta a kínai vakcinát az “oltásellenes baloldalt” vezető Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (DK) is – írja az MTI.

Az államtitkár azt kérte: senki se higgyen az oltásellenes hangoknak, és fogadja el a felkínált vakcinát. “Együtt újra sikerülni fog” – emelte ki Menczer Tamás.