Memphis Depay, a “fenevad”, akire Koemannek nagy szüksége van

A holland Memphis Depay ünnepli gólját a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezõsorozatának 6. fordulójában játszott Hollandia-Törökország mérkõzésen Amszterdamban 2021. szeptember 7-én. Hollandia 6-1-re gyõzött. MTI/EPA-ANP/Maurice Van Steen
not image

Borbély Fanni

2021. október 14. - 07:42

Gibraltár ellen két gólt lőtt és két asszisztot adott, ezzel ő az a holland játékos, aki a legtöbb gólt szerezte egy naptári évben: 14-et.

A Barcelonának komoly gondja van a góllövéssel, mivel a kiváló támadójátékosainak köszönhetően elsöprő rekordokhoz szokott, ebben a szezonban azonban a hét lejátszott LaLiga-meccsen mindössze 11 gólt szerzett, ami az egyik legrosszabb szezonkezdet a közelmúlt történetében.

A gólok hiánya hozzájárult a Bajnokok Ligájában való gyenge rajtjukhoz és a LaLigában mutatott rendszertelen formájukhoz, valamint ahhoz, hogy a klub fontolgatja egy újabb támadó megszerzését a téli átigazolási időszakban. Koeman azonban éppen a szezon döntő időszakában számít Memphisre, aki két gólt szerzett és két asszisztot adott a hollandoknak, akikkel történelmet is írt.

Memphis jóformán újra felfedezte a gól fogalmát: az Olympique Lyon korábbi játékosa Gibraltár ellen, most hétfő este a 2022-es katari világbajnokságra való csoportkörös selejtezőmérkőzésen két gólt szerzett és két asszisztot adott Hollandia elsöprő győzelmében Ribas Vlahovic csapata ellen.

Ez a bravúr tette lehetővé, hogy történelmet írjon a válogatottal, hiszen ő lett az a játékos, aki a legtöbb gólt szerezte egy naptári évben az összes versenyen. Eddig 14 gólt szerzett 2021-ben, amivel megelőzte Patrick Kluivertet, aki 2000-ben 12 gólt szerzett, és Huntelaart, aki 2010-ben 11-et írja a Marca.