Clouds
21 Budapest
Dollár
353,19 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,84 Ft
Bitcoin
23,659 $

Mémmel reagált Orbán Viktor az Európai Parlament korrupciós botrányára

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Tanács kétnapos rendkívüli ülésére Brüsszelben 2022. május 30-án. Az állam- és kormányfõk többek között az elhúzódó ukrajnai háborúról, az azzal járó súlyos gazdasági válságról, illetve az energiaellátás biztonságáról tárgyalnak. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A miniszterelnök sem hagyta szó nélkül az elmúlt napok történéseit. 

Korrupciós botrányba keveredett az Európai Parlament, miután a brüsszeli rendőrség házkutatásokat tartott, majd letartóztatták az EP egyik alelnökét, a szocialista Eva Kailit, azzal vádolva, hogy ajándékokat és pénzt fogadott el Katartól, cserébe az érdekük képviseletéért. 

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Mindeközben természetesen még mindig azzal vádolják Magyarországot, hogy itt milyen magas a korrupció mértéke, bezzeg a brüsszeli intézmények, igazán példát vehetnénk róluk. 

Orbán Viktor ennek kapcsán üzent, és megosztott egy mémet a Twitter oldalán, jó reggelt kívánva az Európai Parlamentnek: „És még azt mondják, hogy az EP komolyan aggódik a magyarországi korrupció miatt”. 

A tárgyalások a Magyarországnak járó EU-s forrásokról folyamatosan zajlanak, december 18-ig kell dönteni a helyreállítási alapról, de közben a bürokraták félnek, hogy Orbán Viktor „vétókráciává” alakítja az Uniót.  

A miniszterelnök a héten Brüsszelbe utazik, ugyanis csütörtökön ülésezik az Európai Tanács, addig is Szijjártó Péter tarja a frontot, hétfőn külügyi tanácsülést tartanak, kedden pedig energiaügyben tárgyalnak a miniszterek.