Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Robbanások rázták meg az oroszok által megszállt Melitopolt

Fotó: EPA/Szergej Ilnyickij
not image

Nagy Noel

2022. augusztus 16. - 18:09

Ivan Fedorov, Melitopol törvényesen megválasztott ukrán polgármestere érdekes hírekről számolt be az oroszok uralma alá került város kapcsán.

Fedorov beszámolója szerint ugyanis kedd reggel hatalmas robbanásokat lehetett hallani városszerte – idézte az Ukrajinszka Pravda.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

„Zsinórban a második hete a megszállók reggele nem kávéval indul” – mondta viccelődve Fedorov, aki arról számolt be, hogy két robbanás is történt a város áramelosztójánál.

A polgármester megerősítette, hogy a robbanások következtében megsérült egy tranzitkábel, amely miatt nem tud sugározni a városi tévé adása.

Ez azért is „fontos”, mert a város megszállását követően azonnal megkezdték a propaganda sugárzását az oroszok, hogy megpróbálják átmosni a helyiek agyát.

„Akármennyire is próbálják az orosz propagandával átmosni a lakosaink agyát, nem tudnak számottevő sikert elérni” – mondta el Fedorov.

A polgármester hozzátette, hogy a melitopoli lakosok megpróbálják tartani a város ellenállását és igyekeznek mindent elpusztítani, amit az oroszok rájuk próbálnak erőltetni.