Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,018 $

Papírforma: ma is megdőlt a melegrekord

Fotó: Egy turista fotóz a Lánchíd közelében a tavaszias időben Budapesten 2018. január 6-án. Az év első hétvégéjén is folytatódott a szokatlanul enyhe téli idő, megdőlt az országos napi melegrekord, az ország több pontján 17 Celsius-fokot is mértek. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A második egymást követő nap, amikor megdőlt az aktuális melegrekord az új esztendőben, így egyelőre nem panaszkodhatunk, nincs túl hideg 2023 januárjában.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban már utalt rá, hogy minden bizonnyal ismét meg fog dőlni az aktuális melegrekord. Így is lett, a várakozásnak megfelelően ma is simán megdőlt a napi melegrekord, végül Fülöpháza Hattyús-szék lett a befutó.

18,2°C-ot mértek január második napján, míg 1992-ben ezen a napon Szentgotthárd Farkasfán 16,4°C-ot mértek. Ehhez képest ma több mint húsz állomáson volt melegebb, és bőven megdőlt a rekord.

Nagyon jól megfigyelhető, hogy hazánk mely tájain sütött ki a nap, a Dunántúl északnyugati részein, valamint az Északi-középhegységben és környékén egész nap borult, párás maradt az idő – írja az OMSZ.

Kedden egy legyengülő hidegfront érkezik, így várhatóan a hűvösebb levegő miatt megszakadhat a rekordok sora. Ugyanakkor így is bőven a sokévi átlag fölötti hőmérséklet várható a következő napokban.