Megvertek egy buszsofőrt a fővárosban

Illusztráció/MTVA/Bizományosi: Róka László
not image

Kulcsár Péter

2021. június 8. - 23:22

Tetlegességig fajult egy szóváltás a 134-es jelzésű autóbuszon, a sofőr minden bizonnyal maradandó sérüléseket szenvedett.

A BalesetInfo értesülései szerint a III. kerületi Szentlélek téren, 134-es jelzésű autóbusz (forgalmi rendszám: NAY 332) vezetőjét bántalmazták, majd az elkövető elhagyta a helyszínt.

Mint később kiderült, a járművezető az Újmegyeri tér utáni megállóhelyen egy hölggyel szóváltásba keveredett, ugyanis a nő nyitott üdítős palackkal szeretett volna felszállni.

A portál hozzáteszi, információik szerint a hölgy, hogy kitöltse dühét, ütlegelni kezdte az autóbuszt, melyen anyagi kár nem keletkezett. Amikor a hölgy egyéb közlekedési eszközökkel a Szentlélek térre ért, már két erős testalkatú férfi várta.

A hölgy és a két férfi odamentek a busz vezetőjéhez és verekedni kezdtek a sofőrrel, aki valószínűleg komoly sérüléseket szenvedett. A BRFK Sajtóosztálya egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben, válaszukat továbbra is várják.

Frissítés: Az elsődleges adatok alapján 2021. június 08-án 17 óra körül Budapest III. kerületében, a Szentlélek téren egy autóbuszvezető összeszólalkozott, majd a buszról leszállva összeverekedett egy férfivel. Az elsődleges adatok szerint a buszsofőr könnyű sérülést szenvedett – tájékoztatta lapunkat a BRFK Kommunikációs Osztály.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit, garázdaság és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás.