Megteltek a kórházak, nem tudnak több koronavírus-beteget fogadni

Róma, 2021. március 19. Az új koronavírus okozta betegségben szenvedő pácienst kezelnek a római San Filippo Neri kórház intenzív osztályán 2021. március 19-én. MTI/AP/Alessandra Tarantino
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Nemcsak hazánkban, hanem Örményországban is felerősödött a koronavírus-járvány harmadik hulláma, a kaukázusi országban sorra dőlnek meg a negatív rekordok.

Az egészségügyi minisztérium legutóbbi jelentése szerint az elmúlt 24 órában 24-en hunytak el a koronavírus-fertőzés komplikációiba, miközben a megfertőződött páciensek száma már 185 ezerre emelkedett.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

A pandémia kitörése óta Örményországban 3,4 ezer koronavírus-áldozatot azonosítottak, míg az aktív esetek száma továbbra is 12 ezer környékén mozog – olvasható az Azatutyun hírportál tudósításában.

Múlt héten az örmény egészségügyi miniszter, Anahat Avaneszjan bejelentette, képtelenek több koronavírusos pácienst fogadni a kórházakban, mivel a klinikák a teljesítőképességük határára kerültek.

A tárca jelentéséből kiderült, az elmúlt napokban megkétszereződött a kórházakba szállított covid-fertőzöttek száma, továbbá egyre többen kerülnek be az intenzív osztályokra is, ami annak a jele, hogy a harmadik hullám intenzitása továbbra sem csillapodott.

Jelenleg olyannyira súlyos a helyzet, hogy a betegágyakat kizárólag a legsúlyosabb állapotban lévő páciensek részére különítik el, a többieket megpróbálják otthoni körülmények között kezelni, ami korántsem egy egyszerű feladat.

Miközben az összeomlás szélére került az egészségügyi ellátórendszer, Arszen Toroszjan, a miniszterelnöki iroda kabinetfőnöke kijelentette, nem kell országos zárlatra számítani, maradnak a jelenlegi korlátozások.