Megszűnt a világ egyik legnagyobb torrentoldala

Fotó: Unsplash
Smart
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ez az első ilyen jellegű esemény azóta, hogy 2015-ben és 2016-ban a KickassTorrents, a Torrentz és az ExtraTorrent is leállította a működését.

A Torrentfreak írta meg, miszerint leállt a világ egyik legnagyobb torrentoldala, a 2008-ban alapított, több millió felhasználóval rendelkező RARBG, amelynek üzemeltetői a covidra, a háborúra és a növekvő költségekre hivatkoztak a bezárás okaként.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Kifejtették, miszerint egyik üzemeltetőjük életét vesztette a koronavírus-járványban, illetve jelenleg több tagjuk is harcol az orosz-ukrán háborúban mindkét oldalon – derül ki a Portfolio beszámolójából.

Továbbá az is szerepet játszott a leállásban, hogy az utóbbi években jelentősen megugrottak az európai adatközpontok bérleti költségei, a bevételek pedig nem igazán tudtak mindezzel lépést tartani, így az oldal beszüntetése tűnt a legjobb opciónak.

A leállás az egyik legnagyobb a torrentoldalak történetében, és egyben az első jelentős esemény a 2015/2016-os időszak óta, amikor a KickassTorrents, a Torrentz és az ExtraTorrent is leállította a működését.